close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Д-р Михайлов: ГЕРБ е земята, ПП и ДБ - въздухът
©
12:08 / 04.04.2023
169
ПП-ДБ са застрашени от окончателен и необратим фалит по аналогия с НДСВ.

Бойко Борисов може да е критикуван по много посоки, но той представлява живо свидетелство за това, че лидерът на опозицията не трябва да бъде арестуван при никакви обстоятелства“. Това мнение изрази пред  по bTV психиатърът д-р Николай Михайлов.

Той определи ПП-ДБ като въздух, а ГЕРБ като земя. "Българските политически племена никога няма да се откажат от вот. ГЕРБ е почвата – те не се появяват отляво и отдясно, а никнат отдолу. Борисов по произход е във висша степен фолклорен човек – по силует, по умения да разговоря. В предизборната кампания обикаля и разговаря с хората".

ПП-ДБ са "градските избираеми", които имат малка връзка с почвата и даже демонстрират отвращение към тези от почвата. "Хората в "Продължаваме промяната“ не са почва и земя, а са въздух – друга стихия, долитат отдалече и имат кратко изтъняла дори симулирана връзка с почвата. ПП-ДБ са застрашени от окончателен и необратим фалит по аналогия с НДСВ. Те имат в природата си нещо мимолетно – въздушно и долетяло тук, то е свързано със сезонна история“, каза още той.

"Политиката е отношение към другите, в някакъв смисъл психология и от страната на избирателите, и от страната на тези, които са избирани. Важно е да се разбере какво мотивира вотът. За тези 30 години избирателят се научи да реагира в изборния ден с особено нарастващо желание, нещо като своеобразен апетит в една не много голяма и чезнеща част от българския избирателен корпус, един апетит да гласува. Опреснява се чувството за общност. Ние избираме власт. Осъзнаване това, че българската демокрация е слаба", смята психиатърът.

Според д-р Михайлов българският народ е оценил, че българските политици не се справят или право казано - се справят зле. "Има някои хора, основно в изпълнителната власт, които изглежда са министри за хората, но депутатите изглежда са хора за себе си. Парламентът има традиционно много нисък, плашещо нисък рейтинг поради този спектакъл, който изглежда неугледен на народа особено когато се развихря театър. Има хора, които са в парламента крайно случайно.Те са явление от улицата, натоварени с отговорност, която се свежда просто до натискане на копче и до това да практикуват лоялност. Те не участват в реалната политическа отговорност ни най-малко", заяви психиатърът.

Експертът посочи още, че ГЕРБ е това, което е било БСП непосредствено след 1989 г, а ПП-ДБ са СДС. "Двете формации са манталитетно различни, освен че имат различни партийни интереси. Нито една от партиите не може да рискува себе си – не могат да умрат, не могат да се самоубият, ще им се разсърдят и избирателите“, посочи Михайлов.

Според него ПП-ДБ ще бъдат подмамени да влязат в коалиция, която е формална или проформа, от Бойко Борисов, "който е майстор на задушаването на коалиционния партньор в прегръдка“. 

"Той ще го заведе някъде, ще го докара до местните избори и там ще се опита да се саморазправи с тези хора, като ги дискредитира. Бойко Борисов може да е критикуван по много посоки, но той представлява живо свидетелство за това, че лидерът на опозицията не трябва да бъде арестуван при никакви обстоятелства“, коментира психиатърът.

Според него "абортиралият арест" на Бойко Борисов прави коалиционно взаимодействие между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ малко вероятно.
Още новини от Новини с прогнози:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.