close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Дали продавач на пробиотици е по-компетентен за премиер от един неврохирург
©
15:07 / 09.12.2022
343
Приключиха консултациите на номинирания за премиер от ГЕРБ професор Николай Габровски с парламентарно представените политически сили в търсене на подкрепа за съставяне на кабинет с първия мандат. До момента само ДПС и "Български възход“ са готови да му окажат такава.

Професор Румяна Коларова посочи, че БСП и ДБ културно са отказали да го подкрепят. Тя ги определи като системни партии. "Продължаваме промяната“ и "Възраждане“ се страхуват дори да се срещнат с него“, посочи политологът пред БНР.

Професор Коларова се съмнява, че от ПП са в състояние да издигнат кандидатура, която не е политическа и може да бъде съпоставена с личността на проф. Габровски. Тя остро разкритикува нападките спрямо възможностите на Габровски да се превърне в успешен политик.

"Той се е занимавал с подбор на хора и организиране на дейности. Управлявал е публични ресурси. Бил е заместник-председател на БЛС, което означава, че е участвал в договарянето на средствата в здравеопазването. Единствените хора, които са имали съществен опит в политиката преди да станат министър-председатели, са Иван Костов и Георги Първанов. Всички останали са влизали в нея без да имат опит. Всичко, което се излива срещу проф. Габровски, е недопустимо. Ясно е, че този човек влиза в политиката с желанието да потърси консенсус“.

Професор Коларова дори запита риторично с какво един продавач на пробиотик е по-компетентен да прави политика от човек, който е създал школа в неврохирургията.

Коларова не очаква кабинетът на проф. Габровски да получи необходимата му подкрепа. Тя се съмнява и в успеха на втория мандат. %ПП нямат контрол върху мнозинството. Всички ефективни мнозинства се структурират около ГЕРБ. ПП реагират невротично, защото виждат, че ГЕРБ има предимство пред тях“.

Професор Коларова смята, че този парламент би могъл да работи ефективно и да бъде полезен за страната ни.

"В него няма доминираща партия и би могъл да изработи решения, които са балансирани и от полза за България. Партиите, които силно се противопоставят една на друга, трябва да намерят основа и обща цел, за която да работят. Всички нормални партии би трябвало да имат една и съща цел-излизане от кризата. Проблемът е, че те имат алтернативни стратегии, както и грешен избор на отношения със своя политически противник. Логиката на т.нар. партии на промяната е, че техният успех е унищожаването на противника. Това е игра с нулев сбор. При следването на тази стратегия губят всички“.

 

 


Още новини от Новини с прогнози:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.