close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Драматичната раздяла с властта – като зов от нужника
©
12:53 / 27.03.2024
1064
Коалицията ПП-ДБ се разделя драматично с властта. Толкова драматично, че и най-коравите зрители пред телевизора  са готови да се разхълцат от вълнение. Въпросът е да не изглеждаш толкова бутафорно, когато падаш от власт. Но това е сложен въпрос.

Друг въпрос е дали партньорът ти – ГЕРБ, е имал реална власт през тези девет месеца, или иска да има власт през следващите. Докато господата Петков, Атанасов, Иванов и Василев ни обясняват този казус, ненадейно се озоваха в партийния нужник. Оттам продължиха с призивите, кандърмите и заплахите, че идва краят на света.

Зов от нужника – кой би приел подобна политическа оферта.

ГЕРБ има вина заради отказа от реформи – според ПП-ДБ. От другата страна липса на уважение, алчност за власт, лицемерие – според ГЕРБ. Когато си по спешност в нужника, излишно е да се търси логично обяснение, смешно е.

"Красивото лице на мафията“. Това е ключовата фраза, която взриви властта, взриви преговорите, взриви и Асен Василев, който я произнесе, а не  дали министър ще е Тагарев или Гаджев. Това не се прощава дори и на "умните измамници“.

Ако ни управляват страхливци, лесно се разбира, тъй като без гърба на партиите си, те не са нищо друго, освен да приличат на онези досадни щипалки, които лесно се размазват – с вестник, или каквото имате под ръка. Цапвате ги и с тях е свършено. Затова краят на на тази обречена любов между  ГЕРБ и ПП-ДБ може да има продължение, но без страхливците и клекналите в нужника.

"ГЕРБ остава партньорът ни и за бъдещо управление“, призна тази сутрин по телевизора Атанас Атанасов, чиято мечта да бъде председател на Народното събрание отиде в канала. Той каза, че нищо не е свършило и пак удари чело в земята – гласувайте за нас, за да сме първа политическа сила и да направим реформите. Генералът може да продължи с призивите – гласувайте и за ГЕРБ.

А зрителят, който отново ще бъде избирател, го замерват с дивотията, че бил изморен от избори. Копае ли, жъне ли, камъни ли пренася? Той само казва на коя щипалка е дошъл редът да бъде цапната.

 


Още новини от Новини с прогнози:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.