close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Г-н президент, освободете се от това правителство
©
16:12 / 21.02.2022
251
Финансистът Кольо Парамов изпрати отворено писмо до президента Румен Радев, в което му посочва кои са основните грешки на правителството и подводните камъни в държавата. Той е категоричен, че кабинетът е подвел държавния глава в няколко посоки. Според него, ако Румен Радев не вземе мерки, може да се стигне дори до предсрочни президентски избори. 

"Далаверата по продажбата на еленергията е най-големият парадокс в България. Г-н президент, още на 1 април 2021 г. бяхте качен на фалшивата шейна и подведен в името на 30-40 продавачи на електричество. Те спечелиха до сега над 3-3,5 млрд. лв. от държавната ел. енергия, вместо тези пари в момента да бъдат в националния енергиен фонд, който да бъде държавно-стабилизационен. Никой не ви каза, но управлението на страничните пари в държавата е изкуство, не е за "гении“ като премиера Петков, а за държавници с опит! Като министър на икономиката в първото ваше правителство, сегашният министър-председател нито проумя фалша на енергийната борса, нито направи опит за промяна на параметрите, нито коригира договорната основа. Той не ви обясни като на президент до къде може да се преекспонира базовата инфлация, която да блокира държавата. През месец май 2021 г. в 3-4 интервюта изрично подчертах, че инфлацията в годишен план ще надскочи 8,5-9%, докато всички, включително министрите, определяха до 1,5-2%. Проф. Стив Ханке твърдеше, че инфлацията в България ще е 1-3% и, че "влизането в еврозоната му миришело на измама с хаос без ползи“. А инфлацията надскочи онези 8,5-9% като моя първа и ранна прогноза. Тази неграмотност, г-н президент, ще ви струва много скъпо. Тези мечтатели, тези "гении“ вкараха България в тежка инфлационна спирала, която ще блокира кредитната устойчивост на банковата система. Тя, от своя страна, с изкривената приходна част на бюджета и невъзможност за стабилизация на производството, ще доведе до дефлация. А като се увеличи на вторичен план, стагнацията ще роди стагфлация. И тогава следват само кръгла маса, а може би и нови президентски избори", се казва в писмото на Парамов до държавния глава. 

Експертът допълва, че бившият шеф на КЕВР инж. Иван Иванов не е за порицание, а за орден, тъй като 7 г. е успявал да балансира стабилността в страната. "Вместо да промените договорите за износ на ел. енергия, които убиха пазара и стандарта на живот в България, вие назначавате нов КЕВР. Комисията ще узнае за какво става дума чак след 5 месеца, но до тогава ще фалират 25-30% от предприятията и хотелите в държавата, а за цените на доматите и краставиците – да не говорим. Обърнете сериозно внимание за работата на това правителство и се освободете от него. Това са аматьори и истински "мечтатели“, които не могат да променят съдържателния план на управлението на държавата", се пише още в документа. Парамов подчертава, че незаконните пари, с които правителството не може да се справи, спират България към еврозоната, защото "контролът по преводите натам и насам не е напълно покрит с отговорност към финансовото разузнаване и ДАНС". 

Експертът предупреди Радев, че българската олигархия е "уникално подготвена, прецизирана и вътрешно контролирана" и не тя ще пострада от грешките на Кирил Петков и министрите му, а именно той. "Вие нямате понятие от техните взаимоотношения и парични обвързаности. Вашите "гении“ правят следното – създават проблем, който се докладва на олигарсите, като го обясняват с "президента иска“. Вие не знаете нищо за това! Тази двуяка парадийна зависимост вече се калкулира само за ваша сметка. Това е най-голямата ви грешка! Затова се налага да инициирате веднага нова кръгла маса с ново правителство. Ако ги отложите, поемате цялата отговорност за всичко в държавата, а това ще бъде доста голяма грешка за вас като държавен глава", категоричен е Кольо Парамов. 

В последната част на писмото си той обръща сериозно внимание на банковата система и на избора за нов шеф на БНБ. "Не може да има стабилна държава, ако няма стабилна банкова система. Предстои избор на нов мандат за управител на Българската народна банка и ще се нароят много "харвардци“. Нека да изберем един българин, който познава на пръсти БНБ. Този човек, според мен, е г-н Бисер Манолов. Моето лично мнение е това и е свързано само с професионализма му. България е под голямо напрежение. Хората тепърва ще излязат на улиците и много истини ще лъснат на светло. Истината за КТБ ще стартира началото на втория преход. Много богаташи ще станат известни. Тогава и вие, като държавен глава, ще се принудите към другата легитимация, далеч по-сложна от досегашната. Нищо чудно да ви принудят и към усещането за необходимост от въвеждането на "Режима на пълномощията“ отпреди 140 години – 1881-1883 г. Трябва да се отървете скоростно от тези мечтатели. Много важна задача! И търсете новия Стефан Стамболов, иначе вие влизате в историята на втория мандат с възможно най-големия риск, който ви води заникъде, г-н Президент!!!", се казва още в писмото на Кольо Парамов.
Още новини от Новини с прогнози:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.