close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
ГЕРБ държи аванс от 6,6% пред ПП-ДБ
©
10:12 / 09.02.2024
184
Ако изборите бяха днес, разликата между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ би била около 6 процента и половина.Това става ясно от проучване на "Маркет линкс", представено по БТВ.

Близо една пета от участниците заявяват, че няма да гласуват или няма да подкрепят никого.

ГЕРБ събира 23,8% от гласовете, а ПП-ДБ - 17,2%.

ДПС твърдо е трета политическа сила с около 12 на сто, а "Възраждане - изпада на четвърта позиция с 9,9%.

БСП има 8,5% и е следващата, пета партия, която би влязла в парламента, ако изборите са сега. 

"Има такъв народ“ има 3,8% и остава под чертата за влизане в Народното събрание.

На въпрос - по-спокойна ли е ситуацията в страната, 46 на сто от респондентите казват, че не са съгласни. 37 % обаче оценяват положително ставащото, а 17 са неутрални.

На фона на непрекъснати скандали интересно е, че през януари доверието в парламента "отлепва" от дъното и бележи лек възход. Но в правителството спада.

По-голямата част от българите очакват ротацията в управлението да се случи без особени сътресения между основните политически партньори.

43% от участниците потвърждават, че очакват смяната в управлението на страната да премине без трусове между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. 40 на сто са скептични и не очакват преходът във властта да бъде плавен и безпроблемен.

Националното проучване е финансирано и реализирано съвместно от БТВ и "Маркет ЛИНКС“, проведено е сред 1016 лица над 18 г. в страната в периода от 26 януари до 4 февруари по методите на пряко интервю и онлайн анкета.


Още новини от Новини с прогнози:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.