close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Хората на Дългия рискуват и на сватба вече да не ги поканят
©
14:51 / 24.07.2022
283
На Слави и Тошко участието в политиката май е най-доброто шоу, което са правили досега. Вече отдавна напуснаха рамките на политическата сатира, в която се упражняваха 30-ина години и си праскат директно водевил.

При това в руския му вариант.

В оригиналното си значение водевилът е лека комедия с музикален съпровод и песни. Естествено, жанрът се е зародил във Франция през 15-и век и пристига в Русия по обичайния си начин - с около четири века закъснение, пише в редакционен коментар на Клуб Z=

Та в 19-и век руснаците откриват водевила и го доразработват по руски - от лека комедия с градски шлагери, го превръщат в тежка опера с много драма, огромни хорове, оперни ансамбли, увертюри, романси и т.н. И т.н. седи за доразвиването му в България в началото на 21-и век от едноименната партия.

Четири разтурени опита за нормално управление за една година и цял архив със салфетки от закуски с колеги, листчета от пътувания във влака, бележчици от срещи с партньори и един запис, изтърван "случайно“ в пододящия момент. Това е равносметката от водевила на Слави и шоуто му, преквалифицирано като политика. Номерът с изтървания запис ми е най-симпатичен - изпитах дори лека жал към ИТН.

Това работи при плеймейтките и фолкпевиците. Като им спрат поканите за снимки и участия, непрекъснато "изпускат“ някой запис. Я от банята, я от спалнята. И рейтингът отново удря небесата, валят неприлични предложения, банковата сметка се пооправя. Не знам обаче на Слави дали ще му върже така. Ако вярваме на социалогическите проучвания, трудно ще надскочи трите процента на следващите избори, даже и Тошко да пази в пазвата си на Христо Иванов долните гащи, свити от простора. Ма да не давам идеи, де.

Тошко, завалията, не знам и на гости дали ще го канят вече след тия изцепки. А е седнал на масата, а е откраднал на останалите гости салфетките - за всеки случай. Я някоя дама ще е била с неподходящото червило, я някой господин ще е оставил следи от хубаво похапване по време на глад в Африка. Компромат винаги може да излезе от това.

Сигурно и в училище не е бил голям любимец - представям си го как, докато съучениците му си пускат смешки за учителите, той седи в ъгъла и скърца с молив по бележника кой какво и за кого е казал. От цялото му участие в политиката доволен сигурно е само фризьорът му. Колко пъти вече го обръсна в знак на протест, даже в момента не съм сигурна - с гола глава ли е, или с кичарата? Изобщо няма да питам дали някой разбра протестът му срещу кого и какво е, знам само, че щом е лъснал кубето, значи е бил кисел тоя ден. Я заплатите са им позабавили, я са ги викали на килимчето.

Интересно обаче какво ще прави Водевилът на Слави след следващите избори, когато по всичко личи, че няма да е вече част от парламента. Ами ако пак им направят телевизията платена? Кой ще ги гледа? Дано верно са посъбрали малко гащи от просторите на коалиционните си партньори, че да има с какво да занимават публиката.

Другата възможност за тях - пак заемка от колежките от попфолка, е да пооправят малко външния вид, за да привлекат нови фенове. Да поопънат бръчките, да турят малко екстеншъни, да понадуят пазвата или скута, а най-сигурно е и те да си срежат носовете и да започнат да наподобяват малки сладки прасенца. Така може и избирателите да забравят, че до оня ден са си били обикновени свини и пак да гласуват един ден за тях.

Ще се прекръстят на борци срещу водевилите и като знам колко дълго помнят съгражданите ми, току-виж им повярват, че точно хората на Слави са се борили срещу хората на Слави. Няма да са първите преквалифицирани дисиденти в историята ни, така че може и да минат незабелязано тълпата от подобни. Важно е, все пак, да извадят и някой нов албум. Точно, както става в попфолка. В най-лошия случай поне по сватби ще ги канят, ама чак за след яденето, когато келнерите са прибрали всички салфетки.
Още новини от Новини с прогнози:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.