close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
И на изборите като депутинизацията – с леви демократи, политически тарикати и кремълски измекяри
©
15:02 / 28.09.2022
326
Докато Кирил и Асен клечаха пред Софийския централен затвор и обещаваха да построят нов в Банкя, 40 % от доверието в "Продължаваме промяната“ се е изпарило в сравнение с изборите от ноември миналата година. Социолозите прогнозират изоставане от ГЕРБ с 6-10 процента. Двамата обаче настояват, че имат още държавна работа за вършене, а и лична също така. Затова искат да "довършим започнатото“.

В предизборната кампания Киро и Асен имат вид на политически тарикати, които не се притесняват от дюдюкането на публиката след шестмесечното им управление. Риташ ги, подмяташ ги, скачаш отгоре им, а  все едно нищо не се е случило. Те дори не осъзнават, че политическото им пенсиониране е съвсем близо и като нищо ще изпреварят Борисов.

Странна работа – колкото повече двамата приказват, толкова повече губят от погледа си първото място на изборите. Съветниците им дали акъл да не говорят много по геополитически въпроси, за да не се огелпят съвсем. Умният съвет е да не говорят за каквото и да било.

Най-близките съратници на Киро и Асен – БСП и "Демократична България“, трябва да са изтръпнали от пърфоманса на двамата пред затвора. Чутовният им гаф вероятно е част от друг пърформанс - депутинизацията на страната. На 13 май  ДБ обяви курс на депутинизация с декларация, прочетена от Христо Иванов от трибуната на Народното събрание. По-късно той се изсули по терлици – е, няма да напускаме управлението с ултиматуми.

Сега депутинизацията отново е в дневния ред на "Демократична България“. Партньорите са същите – ПП и БСП. Това е предизборна коалиция, която трябва да се превърне отново в управляваща, но засега сметките не излизат. Кирил брои, брои, брои, затвори строи и не стига до 121 "наши депутати“. За ИТН никой не говори.

Е, добре, пак ли  отиваме на избори, както ще правим и депутинизацията – с леви демократи, политически тарикати и кремълски измекяри. Добавете "Възраждане“ и "Български възход“, за стане ясно на какъв огромен успех ще радва депутинизацията.

ГЕРБ реши да дебне в засада и успя. Дори обвинението, че Борисов построил "Турски поток“ за кеф на Путин и войната в Украйна била точно заради това – че го построил, не трогва българския избирател, който винаги е искал да направим нещо за Русия.

Трябва да е ясно, че ние така правим депутинизацията – смело, безотговорно и като не преставаме да се лъжем, особено яростно преди избори. И не си мислете, че ДПС ще има някакви проблеми на изборите в неделя. Никакви.
Още новини от Новини с прогнози:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.