close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
И вторият мандат си заминава - Асен и Кирил цопнаха в блатото
©
15:37 / 04.01.2023
236
Едва връчен втория мандат за съставяне на правителство и политиците вече гледат към третия. Това стана ясно от декларациите на парламентарно представените партии, с които започна новата за 2023-та сесия на Народното събрание.

За всички е кристално ясна ситуацията, че "Продължаваме промяната" са в тотална и дълбока изолация и никой не иска да подкрепи кабинет, в който министри ще бъдат отново Кирил Петков и Асен Василев.  Двамата буквално взривиха всички възможни мостове, по които може да се търси съгласие около техните идеи. 

Признанието на президента Радев, че Кирил и Асен са една шарлатания, която трябва да надживеем, и че лансирането им е било грешка, което дойде в края на 2022-ра, предначерта политическото им бъдеще.

Заедно с това Петков/Василев персонално загубиха подкрепата на задокеанските си покровители, защото за Вашингтон стана неприемливо да се идентифицират с тяхната несъстоятелност. Днес вратите им на Запад са затворени, защото европейските лидери прозряха, че ПП не са стабилна сила, която може да подготви и да проведе трансформации в обществената и икономическата система, без това да взриви държавата.

Стилът на ПП, който представлява изключване на всички, които по тяхно усмотрение не са от "правилните хора“, ги изолира от останалите политически сили с изключение на ДБ.

Острото заклеймяване на ГЕРБ в един момент се обърна срещу тях. Днес основните политически сили клеймят ПП като политическа сила, провалила държавата само за седем месеца управление. 

Тежкият инфантилизъм, аматьорщината в политиката остават запазена марка за правителството на ПП, което ще бъде изучавано в учебниците като пример за анти-власт. Взимането на решения под външен натиск, без да се отчитат националните интереси, превиването на гръбнак пред чужди покровители, бе доведено от Петков/Василев до невиждани в последните 30 години нива.

Управлението им се люшкаше между некомпетентност и арогантност, от самовлюбеност до откровена лудост. Действията им бяха като на талибани - рушат, без да поглеждат какво оставят след себе си. Дошли на вълната за борба с корупцията, правителството на харвардците развихри до чудовищни размери корупцията в държавата.

Петков/Василев провалиха шанса на България за влизане в Шенген и Еврозоната и зачеркнаха идеята, че млади и образовани навън българи могат да поемат кормилото на държавата.

Щетите от погрома, който Петков/Василев извършиха върху българската държава, дълго време ще тегнат върху нейното бъдещо развитие.

За третия мандат като спасителен за държавата шанс говориха днес всички - от най-голямата парламентарна група - ГЕРБ, до най-малката - "Български възход". И призоваваха за разум.
Още новини от Новини с прогнози:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.