close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Избори наесен, но може и пак напролет
©
10:51 / 23.06.2022
326
Слави Трифонов похарчи една година историческо време на България. "Има такъв народ“ се превърна в деструктивна сила в българския политически живот“, каза лидерът на "Демократична България“ Христо Иванов. "Ние превръщаме изборите в ден на откритите врати за българската политика и влизат все повече случайни хора“, допълни той.

Христо Иванов очерта мрачен сценарий за страната – по думите му ще има едни избори на есен, които ще доведат до още по-трудно и невъзможно съставяне на кабинет. Според него това означава, че пролетта на 2023 г. пак ще гласуваме.

"Този вот на недоверие наистина остава много малко алтернативи. Вместо да инвестираме усилие в трудно изграждане на диалог, тези партии трябва да се променят дълбоко, за да станат възможен партньор“, каза Иванов.

"Страната се тласка към още по-сериозна криза. Това го направиха от новата коалиция "Ориент експрес“, която свали кабинета без да има план. До такава степен не знаят какво следва, че отказват да застанат едни до други“, каза лидерът на "Демократична България“.

Разговори за нов кабинет в рамките на този кабинет с нас не са водени. В следващия парламент ще бъде още по-трудно създаването на кабинет. Рискуваме още един провал и още един вот на пролет. Вместо да инвестираме усилия в трудно изграждане на диалог, ще имаме 1/3 от депутати от партии като "Възраждане", която накрая ще стане незаобиколим партньор за управление", заяви  Христо Иванов

"Трябва да се управлява на принципа на възможното, защото накрая изборите се превръщат в ден на отворените врати за управлението, в което влизат случайни хора. Вчера изведнъж от ГЕРБ откриха, че решението на Франция за Северна Македония било добро. Опозицията в РСМ обаче говори за "българизация на Македония". Вместо да се фокусираме върху това, френското решение се използва у нас за други цели. Кирил Петков не получи подкрепата на всички партии. Вместо това видяхме отвратителна кампания от лъжи и компромати", каза още Иванов.
Още новини от Новини с прогнози:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.