close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Изборите са лош сън за Нинова - ляв лидер, вкопчен в дясна партия
©
14:16 / 14.07.2022
238
Между началото и средата на октомври ще са изборите, прогнозира социологът  Андрей Райчев. Според него в политиката изпреварващи предложения като това Никола Минчев да оглави правителство, са унищожителни, "започват много хора, които не искат това, да се съединяват много отрано".

ИТН е дразнещ фактор по отношение на ПП, има изисквания нито Петков, нито Василев да бъдат предложени за министър-председател, отбеляза Райчев.

ПП все още имат колебания – да опитат още един път или направо да ходят на избори, в рамките на тези колебания, ако надделее тезата да се опита пак, това може да стане "само ако е техен човек", смята анализаторът.

"ПП еволюира, не е онази партия, която дойде на власт. Тя силно одесня, рязко се обяви за антируска. Очерта един много, много десен силует, едва ли не по-десни от ДБ, които традиционно заемат тази ниша. Разликите между тях и ДБ се сведоха до персонални. Пасат вече на една и съща електорална ливада, ядат една и съща трева. Това създава много особена драма между двете – дали да се явят заедно или да не се явят заедно",коментира Андрей Райчев.

Предсрочният вот е лош сън за Корнелия Нинова, тя не си представяше нещата така, изтъкна в анализа си Андрей Райчев. По думите му лидерката на БСП е имала желанието да остане на власт до края на 2023 г., а след това да стане евродепутат на изборите през 2024 г. "С което да завърши своята кариера в центъра на лявата буря. Това си представям аз като неин календар. Тя не е казвала никога това. Това се наруши в много неочакван за нея момент."

Според социолога одесняването на ПП е изненадало Нинова.

"Тя се вкопчи в центристка партия, но тази центристка партия премина вдясно и в момента тя е вкопчена в дясната партия. Това е изключително неприятно обстоятелство за левия лидер. Не е нейна вина, нейна беда е. Това прави много тежка ситуацията в БСП. Тя ще получи всички възможни яйца и домати да летят по нея", прогнозира той. 

По думите му, "консултациите този път ще бъдат истински" и Радев ще се опита да състави възможно правителство, но всъщност няма много възможности. "Първо мандатът трябва да попадне в ДБ, второ, ДБ трябва да предложи човек от ПП и самата му група да се съгласи. И това цялото да получи подкрепа от БСП, която, да речем, вече е дадена – това е най-малката въпросителна, и от голяма част от ИТН", отбеляза Райчев.
Още новини от Новини с прогнози:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.