close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
"Красивото лице на мафията" срещу "умните измамници". Пак ли този мач?
©
11:40 / 22.03.2024
968
Ако това е толкова важен двубой,който трябва да се реши на футболния терен, вероятно ще има продължения и дузпи, а на трибуните може да се пусне и кръв. На политическия терен ситуацията е по-различна. Пак има продължения, но дузпите се бият на тъмно и никой не знае по какви правила става това. Положението се усложнява от факта, че около партиите се навъртат една сюрия политически папагали, доносници и всякаква сган. На всичко отгоре те имат безпрепятствен достъп до медиите, които умират за подобен цирк.

Така стигнахме до "Ники, който трябва да пътува“. До Тагарев, който "ще достави на украинската армия ръкавици през лятоато“. До Асен, който "заборчлял държавата“.  

Девет месеца лидерите на ПП-ДБ повтаряха, че Мария Габриел се справя отлично като външен министър и вицепремиер. А Бойко Борисов призна, че е прекарал доста часове с Асен Василев покрай бюджета и го оцени като умен и разбран човек.

За една нощ прекрасният външен министър се превърна в "красивото лице на мафията“, а добрият финансов министър си остана умен, но измамник по душа, както го определят неговите бивши съдружници в бизнеса.

Положението е направо отвратително. И ГЕРБ и ПП-ДБ са се надвесили над септична яма и умуват как да не цамбурнат в нея. Това е неизбежно, но вървят залози кой ще е първи. В суматохата Коцето Копейкин вкарва проектозакон за излизане от НАТО. Ето ви още една септична яма, която обаче имала мирис на руски одеколон.

Големият въпрос сега е за политическата грешка. Според Денков тя е допусната от Мария Габриел. Което означава – от Бойко Борисов. Според други, гафът е във "финансовия измамник“ Асен – излиза, че девет месеца е бил финансист на мафията, без да се усети.

Онова, което предстои, е неприятно за разказване. Политическата кариера на Габриел у нас е почти приключила, може да попадне в листата за евродепутати. Асен няма повече да помирише държавни финанси, а Денков сигурно ще пътува, но в страната – на предизборни обиколки.

Страхът, който беше лепилото на сглобката, е изчезнал. Това е резултатът след девет месеца партньорско надлъгване, рекет, измами и мафиотски номера. Когато изчезне страхът, широко се отваря вратата за избори. Тази сутрин Борисов това каза: "Вратата е отворена“. През нея със сигурност вече не може да мине Асен Василев. Ако не може да мине и Габриел, изборите са сигурни.

Барикадите бързо се разтурват,ако са били от плюш и дунапрен, на каквито се бяха качили и ГЕРБ, и ПП-ДБ. Направиха го, защото знаеха, че друго управление не е възможно. То пак не е възможно. Няма възможно управление без "мафия“ и "измамници“. Мачът е абсолютно същият, но поне дузпите за ги бият публично.
Още новини от Новини с прогнози:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.