close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
ПП и ДБ очевидно се раздалечават
©
10:37 / 07.10.2022
183
"Аз съм напълно убедена, че в рамките на тези три партии – "Продължаваме промяната“, БСП и "Демократична България“, със сигурност има доста обтегнати отношения – както на принципна основа, така и на някакъв вид опортюнистична основа.“ Това каза в студиото на Euronews Bulgaria политологът проф. Румяна Коларова.

"На принципна основа, раздалечаването между "Продължаваме промяната“ и "Демократична България“ е очевадно. И то върви най-вече по линия на това, което ние наричаме "социално-икономическа линия“. ПП все повече и повече се самоопределя, и в някаква степен организира своята кампания, като лява партия. Докато е ясно, че ДБ - е, ние бихме очаквали "зелените“ да са десни и в никакъв случай "Да, България“ не са съвсем десни – но там, да кажем, е нещо либерално-центристко, ако трябва да го позиционираме. Но по отношение на икономически мерки, те са за много стриктно спазване на бюджета, например“, поясни тя. "Второто раздалечаване е много по-тежко. И то е между БСП и останалите по геополитическа линия“, допълни проф. Коларова. 

Тя посочи, че ниската избирателна активност се разглежда като основание да се търсят политически проекти извън този парламент. "И ако на основата на тази ниска избирателна активност има субекти, чиято стратегия е да направят нов политически проект, то тогава мотивацията да се направи правителство в рамките на този парламент силно намалява, и съответно силно се увеличава мотивацията да се тръгне към следващи избори“, прогнозира тя.
Още новини от Новини с прогнози:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.