close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Политическите тарикати ги очаква среща в "Шоуто на Слави"
©
14:11 / 14.12.2022
317
Проектокабинетът на Габровски не мина - до голяма степен очаквано. Вместо да се опитат да постигнат разумен компромис за управление и нормализиране на държавата с определен срок на действие във времето, значителна част от депутатите утвърдиха основния си принцип на политическо поведение - "Колкото по-зле, толкова по-добре". Този принцип води държавата към катастрофа, а упражняващите го - към политическо небитие. Пътят на ИТН ще се окаже заразителен, пише политологът Огнян Минчев.

Имаше ли алтернатива? Да, имаше. Но пътят към нея бе изоставен отдавна - и от почти всички т.нар. "политически сили". Най-цинични бяха критиките за това, че в предложения кабинет на Габровски има неподходящи фигури, има хора на едноличния властелин Радев. Да, има - защото вие подарихте неограничената власт на Радев. Има, защото не подкрепихте принципната възможност за редовен кабинет. Ако бяхте я подкрепили, и съставът на кабинета Габровски щеше да е различен.

Обструкцията на предложения кабинет се вдъхновява от прогнозите на последните социологически сондажи. Според тях изборните резултати днес биха били почти същите както през октомври. О-о, казват си мераклиите, до март ще нараснем още... Може и да нараснете, но по-вероятно е да се отправите на среща с ... шоуто на Слави. Там, на това място обикновено се срещат всички тарикати, които си мислят, че могат да злоупотребяват безкрайно с търпението на гражданите - и с техния вот.

Едно е сигурно - продължаващата без изгледи за разрешаване политическа криза в България налива вода само в една мелница - в мелницата на разрастващата се еднолична власт на Румен Радев. Честито! Резултатите ще наблюдаваме - и ще изпитаме върху гърба си всички ние, българските граждани. "Има ли шанс за втория (третия) мандат...?" Господ дава, но в кошара не вкарва. Властовата монополизация в България от действащия президент достигна до степен на трудна обратимост. Връщането на публичната власт в ръцете на колективните демократични институции - и преди всичко в парламента - е все по-малко вероятно при действащата парламентарна игра с нулев резултат. 

Ние сме на границата на авторитарно управление по евразийски образец. Единственият въпрос, който все още не е получил окончателен отговор е дали "революционерите" правят всичко това от глупост и продажна корист, или са съзнателни марионетки на авторитарния антибългарски проект. Съмнително е последователното им поведение в полза на едноличната узурпация на властта през последните две години и половина - и когато са в услуга на своя патрон с вдигнатия над главите на всички ни юмрук, и когато са уж в конфликт с него. 

Между другото - тези, за които бе вдигнат юмрукът на гневния властелин през юли 2020-та, днес са се завърнали... Воюващите лагери на олигархичното задкулисие са се помирили и са се обединили под височайшето му благоволение. Помните ли лозунга "Мутри вън..."? Свърши се тая. Сега лозунгът е - "Момчета от всички групировки, заповядайте...!"
Още новини от Новини с прогнози:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.