close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
"Политико:" ГЕРБ и Борисов - 27%, ПП-ДБ - 22%, ДПС - 15%
©
15:20 / 31.08.2023
203
"Възраждане" губят инерцията, която набраха след изборите през април и от 16% в средата на юли партията на Костадин Костадинов в момента би спечелила отново около 14% от гласовете.Това обаче означава, че формацията вече се нарежда като четвърта, а не като трета политическа сила, показва социологията на брюкселското издание "Politico".

Същевременно се вижда, че "Продължаваме Промяната" - "Демократична България" са започнали да се съвземат и да връщат позициите си, след като драстично загубиха доверие след изборите през април и управлението, в което участие имат и ГЕРБ. Обединението би спечелило 22% от гласовете, ако изборите бяха днес - все още сравнително далеч от резултатите през април, но една идея по-близо от позициите им в средата на юни.

Няма драстична разлика в доверието спрямо Бойко Борисов и ГЕРБ. Формацията, която държи предимно на твърд електорат, в момента би спечелила 27% от гласовете, показват данните.

ДПС обаче са увеличили подкрепата си с 1%, което им помага да изпреварят и партия "Възраждане". Формацията би се наредила като трета политическа сила с 15%;

Промяна няма по отношение на левицата. БСП държат стабилно 9-те процента, след като на изборите през ноември 2021 г. доверието спрямо червените се срина драстично.

"Има такъв народ" са увеличили подкрепата си от 4% през април на 6% през август.
Още новини от Новини с прогнози:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.