close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Поредицата от кризи е силен играч и може да обърне изборите
©
15:54 / 11.10.2021
361
"Само за десетина дни в президентската битка настъпи рязък обрат – от предрешена, с разписани от година време опорни точки и роли, в състезание с отворен финал и по-фини електорални дилеми, които несъмнено могат да повлияят на крайния резултат. За първи път всички основни претенденти са издигнати от инициативни комитети и вече е видно, че те влизат в сложната драматургия хем да запазят периметъра на партийната подкрепа, хем да излязат извън него. Когато към това се добави контрастът с чисто партийната кандидатура на Мустафа Карадайъ, се очертава наистина уникална конфигурация - претенденти със завиден професионален капитал, поставени в ситуация да решават сложна политическа задача и едва в нейния  край ще се види кой е бил истински и кой фалшив герой, казва в интервю за Епицентър Боряна Димитрова, ръководител на "Алфа рисърч".

"Доскоро балотажът изглеждаше като сензация. Сега вече липсата на балотаж би била сензация. Напрежението на втория тур ще зависи, първо, от разликата между първите двама и второ, от парламентарния вот. Ако парламентарният вот излъчи силно "президентско“ мнозинство, печели Радев. При противоположния сценарий, печели Герджиков", прогнозира Димитрова.

"Изборите са съпроводени енергийна криза, инфлация, зациклила ваксинация, плюс протестите. Със скоростта, с която ескалират тези кризи, те се превръщат в истински официален играч. И могат да обърнат мача", каза още Боряна Димитрова.
Още новини от Новини с прогнози:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.