close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Правителство има, на ПП-ДБ не са съгласни - все още
©
16:26 / 18.03.2024
767
Вече има предложение как да изглежда съставът на кабинета с премиер Мария Габриел, ако се постигне съгласие, но от ПП не са съгласни с някои от номинациите за министри. 

За министър на външните работи е сочена Мария Габриел, а досегашният министър-председател Николай Денков - за вицепремиер по европейските въпроси. Според проекта за споразумение, публикуван от ПП, Денков трябва да  бъде заместник-министър на външните работи по европейските въпроси.    

Асен Василев запазва креслото в Министерството на финансите. В енергетиката обаче настъпва промяна - там Жечо Станков сменя досегашния министър Румен Радев.

С екологията се захваща Ивелина Василева, а културата остава ресор на Кръстьо Кръстев. Досегашният председател на Народното събрание Росен Желязков става министър на иновациите.

Деница Сачева може да се върне в Министерството на труда и социалната политика. 

В стола на Христо Хинков във ведомството на здравеопазването сяда бившият областен управител на Хасково Катя Панева.

Според неофициалната информация Тодор Тагарев напуска Министерството на отбраната. За неговото място в силовото ведомство се гласи председателят на Комисията по отбрана в парламента Христо Гаджев.

Калин Стоянов вероятно запазва позицията си в Министерството на вътрешните работи, както и правосъдният министър Атанас Славов.

В регионалното развитие и земеделието остават съответно Андрей Цеков и Кирил Вътев. Образованието обаче отива в ръцете на Красимир Вълчев

Позициите си запазват Зарица Динкова в Министерството на туризма и Александър Йоловски - в Министерството на електронното управление. Богдан Богданов запазва икономиката, както и Георги Гвоздейков - транспорта.

"Това, което беше представено като проектосъстав, в този вид това за нас е неприемливо." - заяви премиерът в оставка Николай Денков.

"След като приключат преговорите и когато има общо съгласие, тогава с г-жа Габриел ще ви кажем кое е прието и кое не", добави той. 

Според него, споразумението за общо управление и съставът на МС трябва да вървят в пакет и да бъдат подписани заедно.
Още новини от Новини с прогнози:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.