close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Прогноза: Ремонт на кабинета след 4-5 месеца
©
11:12 / 16.06.2023
267
"Винаги кадровите решения водят до сътресения. Това което се оформя като конфигурация е, че това е правителство на ПП-ДБ и формацията ще носи отговорност за него. ГЕРБ имат отношение към крепенето на парламентарното мнозинство. ПП оправдават коалицията с ГЕРБ, като казват, че те не участват в управлението. В един момент може да се стигне до преконфигуриране на мнозинството“, прогнозира политологът Димитър Ганев.

"Тази конструкция много трудно може да издържи дълго. Това беше конфигурацията, която бе единствената възможност на този етап. След 4-5 месеца обаче може да има нова конфигурация и сериозен ремонт на кабинета“, допуска експертът.

"Пред този кабинет предстои един голям тест - бюджетът. Смятам, че той ще мине. По-големият тест обаче е в края на октомври и началото на ноември за местните избори, коментира Ганев.

Според него ще има развитие, особено ако партиите, съставляващи това мнозинство, са получили лоши резултати. "Местните избори са от особено значение за партиите, защото местните структури са фундамента на властта. Това ще даде една по-сериозна стабилност за тези, които са добили стабилност в местната власт, да правят по-сериозни стъпки“, обясни той.

По повод предсрочното освобождаване от поста на главния прокурор Иван Гешев, Ганев заяви: "Вероятно динамиката в действията на прокуратурата ще падне и няма да се учудя да имаме някакви действия от страна на Гешев.

 

 


Още новини от Новини с прогнози:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.