close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
"Промяната" получи власт на хартия
©
10:25 / 23.05.2023
169
"Формулата за ротационни министър-председатели е обяснена неправилно - всъщност ще имаме ротиращи се правителства, защото след оставката на премиер, следва оставка на кабинета му", обясни процедурата проф. Пламен Киров. 

Според социолога Андрей Райчев съществен въпрос е защо Бойко Борисов се е съгласил на подобен модел и защо ПП го иска.

"Той постигна целта си - не е в изолация. Този, който го арестува, сега му казва "ела да направим правителство". ПП пък целят властта и я получиха. "Борисов видя, че в ПП има цяла група хора, според които тяхно управление ще е добро за България. Това обаче не е така, защото никой в България не им е дал това право. ПП получават власт на хартия, получават унищожително напрежение На Борисов не му трябва властта, след 9 месеца ще каже "тези са боклуци" и ще отидем на избори - то се вижда с просто око. Ще получим напрежение ПП-ДБ и ръст на Костадинов. Кой плаща сметката? ГЕРБ, БСП, ДПС? Не - ПП!", прогнозира той.

"Кой ще носи отговорност в едно такова правителство?  ПП-ДБ ще понесат цялата щета", коментира Нидал Алгафари.

"Имам спомени, че някои хора говореха: "Ние никога, под никаква форма няма да направим правителство с ГЕРБ, подкрепено от ГЕРБ и в един момент това се случи. Някой пък беше арестуван – и това трябва да се забрави. Хубавото е, че след толкова много препирни се намери тънка нишка за обединение, за да приемат поне един държавен бюджет. Това правителство ще бъде контролирано от Народното събрание. Трябваше да видим как президентът Радев беше намусен, когато Мария Габриел връщаше папката с каблинет на ГЕРБ -СДС празна", заяви още Алгафари.

Според Андрей Райчев на местния вот ГЕРБ ще загуби половината от днешните си места.
Още новини от Новини с прогнози:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.