close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Резултатът от идващите избори води към нови избори
©
13:07 / 14.03.2023
209
Нищо особено не се случва в поредната предизборна кампания  - нищо по-различно от предишната, по-предишната и още по-предишната. Рутинните действия на партийните централи почти са приспали избирателите, които ще имат нужда от припомняне, че след  20 дни трябва да отидат пред урните. Очаква се избирателната активност да се увеличи с 200-300 хиляди  - до 2,9 милиона, заради хартиената бюлетина, казват социолозите. Това засега е единствената новина. Но и тя е под условие – ако на избирателите не им доскучае до 2 април от приспивната кампания.

В предизборната стратегия на ГЕРБ акцентът е провалът на Киро и Асен, оставили държавата в бюджетна дупка, застой и хаос. "Помогнете да бием и ние ще възстановим загубите“, настоява Бойко Борисов в обиколката си из страната. Нов момент е подчертаването на някаква много мощна подкрепа от Запада за партията, каквото и да означава това. Някои веднага уточниха за три посещения на Борисов в американското посолство при раздялата с Херо Мустафа, че само неговият автомобил бил допуснат до територията на посолството. Това трябвало да се разглежда като знак за огромно доверие – възвърнато.

ПП и ДБ изхабиха много енергия в реденето на общите листи и сега демонстрират спокойствие, въпреки продължаващия ропот на недоволните от "Промяната“. Акцентът е  обединението на "добрите сили“, които се готвят да управляват страната, защото "Има как“. Но засега няма как, тъй като общият прогнозен резултат на двете формации не надхвърля събраните гласове при самостоятелното им участие на  2 октомври миналата година. Затова подхвърлят небрежно версията за "Магнитски 3“, сякаш държат гореща връзка с американското посолство и знаят какво се готви в Белия дом. Ако сме първи, трябва да ни подкрепите, защото нали знаете какво ще се случи, казват ни от коалицията ПП-ДБ. Скоро ще разберем дали само плашат гаргите в отчаянието си, че няма как да направят правителство със 70-80 депутати.

ДПС залага на "разум, отговорност, диалог“. Никакви резки движения, както обикновено. Карадайъ отново говори за връщане на нормалността – кой както я разбира от политическата си камбанария. Няма драми, които да объркат очаквания изборен резултат на партията. "Без ДПС нищо не може“, намеква Карадайъ на предизборните събрания и очаква покана за власт от победителите. Няма да има покана. И не само защото няма да има правителство. ДПС консумира власт - независимо кой е победител, и често е напълно достатъчна.

Няма по-кристално ясна позиция от тази на "Възраждане“ – бой по еврото, ЕС и НАТО. Няма по-кристална наивност на българина, която хората на Костадинов могат да експлодират с огромно удоволствие. Това е най-лесният начин да си четвърти в отново обречен парламент.

БСП прави отчаяни опити да се измъкне от петото място. Корнелия Нинова насочва вниманието ни към джендър идеологията. Тя чете учебника за шести клас "Човекът и природата“ и пита как така деца на 12-годишна възраст са принуждавани да дискутират видовете сексуална ориентация. Освен това БСП е за мир в Украйна като спрем въоръжаването й – Украйна да се предаде, така ще се случи мирът. Но българският избирател по тази тема все още не се е предал.

"Български възход“, "Левицата“,  ИТН и НДСВ все едно ги няма. Както върви, няма да ги има и в парламента.

За разведряването на умрялата предизборна кампания на помощ идва БНТ, където се вихри невероятен политически кретенизъм. Партийки, непредставени в  парламента, имат право безплатно да говорят каквото им скимне. Правят го с такава страст, че ако се решил да не гласуваш, вече нямаш никакви колебания. Посегнаха и на "Панорама“, нямат никаква милост.

Социолог прогнозира следното разпределение на мандатите в 49-ото Народно събрание от пет партии: 70 -70-40-40-20. Най-печелившата комбинация за правителство е 70 плюс 70. Тя може да бъде стимулирана от "Магнитски 3“, совалки в американското посолство с допусната кола на територията му, тежки компромиси с необратими последици на местните избори. Затова е толкова невъзможна. Търсенето на други възможности е губене на време. Започват залозите колко време ще отнеме този път връчването на първи, втори и трети мандат.


Още новини от Новини с прогнози:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.