close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
С номера от вечеринки край градската чешма няма да стане
©
12:55 / 07.10.2022
258
Политологът Любомир Стефанов коментира пресконференцията на ПП, на която Кирил Петков и Асен Василев коментираха резултатите от изборите и отказа им да приемат поканата на Бойко Борисов за консултации:

"Като слушам как жонглират с думите и си играят фриволно с понятията "държавно управление, бюджет и национална сигурност", по-скоро отиваме към следващи избори, тъй като уроците не са научени, въпреки поредните избори. Политика без диалог е изключено да има. Когато партизанстваш и радикализираш гражданите на войнстващи племена, не може да очакваш обратен резултат. Колкото и пъти да ходим на избори по същия начин, резултатът ще е все този". 

"С треторазрядни йезуитски номера от вечеринки край градската чешма, нещата няма да станат. От "Продължаваме промяната" се държат като сърдити деца, на които са им откраднали захарното петле. Те се опитват да демонстрират самочувствие и държавнически подход, зад който прозират ясни намерения. Да не се отстъпва лидерството, от една страна е правилно, но това си върви с история. Знаем как свършва всичко това за "Реформаторския блок" и "Патриотичния фронт". Така че всички трябва да имат не едно, а 21 наум. Не избирателите са изгорили мостовете и са поставили линиите, а политическите лидери. Нека, ако обичат, да покажат отговорност. За трети мандат можем да предположим и ДПС. Логиката върви натам - президентът да го връчва на третата сила в парламента. В Народното събрание остана само една партия, с която БСП не е управлявала и това е ГЕРБ. БСП, ДБ и ПП не докарват заветното число за правителство, освен ако не направят коалиция на малцинството, защото и това сме виждали. Включително и ГЕРБ са управлявали по този начин. Фундаменталният въпрос е, че трябва да се говори, дори и да не се разберат формациите. Българските граждани казват, че това искат на изборите - коалиции или други формати, и политиците трябва да свикват. Ако при първия мандат на ГЕРБ не се състави кабинет, не очаквам при третия да се случи нещо различно. Българските политици и президентът дължат немалко за това, че в момента са в насипно състояние. Реакциите на Румен Радев са малко като "след дъжд - качулка". Президентът лично може да бъде домакин на среща при затворени врати. От ПП обаче чухме, че не долюбват ГЕРБ и имат резерви към Радев. Тяхната позиция ще е опозиция напук, а не конструктивна, както те сами я наричат. Няма ли обаче разговор - няма посока. Има някой, който иска да управлява, но две 2/3 от българите не са съгласни да ги карат да се съмняват дали да са в ЕС и НАТО", каза още Стефанов.
Още новини от Новини с прогнози:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.