close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Шанс за римейк на четворната коалиция, ако ПП не тръгне по пътя на ИТН
©
16:01 / 11.07.2022
257
Шансовете за трети мандат, реализиран успешно, се увеличават". Тази прогноза направи  журналистът Веселин Стойнев. Според него формациите от досегашната управляваща коалиция са дали заявка, че са готови да седнат на масата за преговори:

"Това ще бъде римейк на същата четворна коалиция. ... Най-голям шанс има третият мандат да бъде връчен на "Демократична България", защото БСП два пъти се провалиха с третия мандат в предходните два парламента".

Той подчерта, че правителство, което да не е политически доминирано, не означава да е по-слабо, защото "слабостта на досегашното управление беше, че не е ясно как се вземат решенията на ниво коалиция".

Журналистът изказа опасения "Продължаваме промяната" да не тръгне по пътя на "Има такъв народ". "Ако ПП смята, че при избори ще отиде нагоре - това е грешка. Няма правителство, което да е управлявало след 90-а година с абсолютно мнозинство, като изключим кабинета на Иван Костов, но тогава излизахме от една огромна криза. Колкото и да спечели ПП - пак ще трябва да управлява в коалиция", коментира Стойнев.

По думите му от другата страна стои "един нарастващ силно националистически вот, който заплашва цивилизационния избор на България - членството ни в ЕС и в НАТО.

Веселин Стойнев коментира вероятността за служебен кабинет на президента Румен Радев: "Ако той състави служебно правителство, ще носи отговорността за всичко в страната и всички протести ще са срещу него. Не мога да си представя един висш офицер, който е честолюбив, да приеме под прозорците му да му викат "Оставка!". Да не се окаже, че импийчмънт ще му искат бившите му избиратели".
Още новини от Новини с прогнози:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.