close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Ще се престори ли Радев, че иска правителство
©
15:57 / 09.01.2023
218
Мрежата е пълна с възмутени мнения за това, че с мандата на ДБ може да се направи вариант на правителство, подкрепено и от ГЕРБ и ПП. Активни фенове на двете (трите) страни гневно декларират, че повече "няма да погледнат" досегашните си любимци, ако те се съгласят на някакъв тип непряко сътрудничество помежду си. Чакайте, чакайте малко! Кой е дал мандат на ДБ, че се затревожихте? На времето Радой Ралин "коментира" известния шансон "Аз не искам бисерни палати" - "Аз не искам щерка на султана"... "Че кой ти ги дава, бе бате", попита Радой. "Ти чакай да ти ги предложат, та тогава кажи, че не ги щеш..." , пише политологът Огнян Минчев.

Нещо такова се случва и с "мандата на ДБ". Има един строг чичко на Дондуков, когото бяхте на два пъти толкова глупави да изберете за държавен глава. Той ви управлява от година и половина и няма намерения да прекратява едноличната си власт само за да зарадва едни и да разгневи други. Не го интересува какво мислите по въпроса. Най-вероятно е да даде мандата на Позитано - хем да е сигурно, че правителство там посмъртно не може да се направи, хем за пореден път да натрие носа на основния си съперник за контрол върху БСП и "лявото пространство" - "Колко мандата ви давам, ама на, не ви бива..." Има и малък шанс да се престори, че иска правителство - и да даде мандата на бившия си служебен премиер Янев, за когото е пуснат целенасочен слух, че си "влошили отношенията" с Радев. Така, дори и да има правителство, то ще е прикрито служебно, само че без президентът да носи отговорност, не ли?

А на тези, които се надяват, че Радев ще даде мандат на ДБ искам да кажа - по-рано трябваше да се надявате на разума и съгласието по върховете на българската политика. Преди да изберете Радев и да повторите избора си миналата година. Трябваше да мислите и да се надявате преди да се припознаете в улични палячовци като "сили на промяната". Сега е малко късничко, мисля... Избраникът ви е хванал бика за рогата и иска цялата власт - не, взел си е цялата власт. А вие си правете надеждите без кръчмаря. Напролет пак ще си мечтаете - след като сте гласували за пети път за две години. И шести път ще гласувате есента - нали нямате друга работа...
Още новини от Новини с прогнози:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.