close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Стадионът на Ботев се срутва върху главата на местната власт преди изборите
©
13:33 / 27.01.2023
369
Ситуацията е революционна, твърдят "жълто-черните" запалянковци. Последното им оръжие са улиците и те са готови да ги залеят с гнева си. Искат стадион, готов да приема европейски мачове. Искат го така, както е на картинката от преди 10 години. Вече е очевидно, че това не може да се случи в близко бъдеще. Борбата сега е да се додрапа стадионът да приема поне мачове със Септември, Хебър – за местна консумация. Но феновете не искат полуфабрикат.

Зам.-кметът Пламен Райчев отказва да ръководи строителството от името на общината.Получил е заплахи за убийство, ако стадионът не е както на картинката. Уплашен е за живота си и се оттегля от проекта. Той, както и цялата администрация, падат жертва на колебливи управленски решения през последните две години, на безброй увъртания, на скриване на истината, на непрозрачно финансиране на стадиона.

Затова сега "Колежа“ се срутва неудържимо върху главата на местната власт. Строителят обяви нова цена – 58 милиона лева. Досега са осигурени около 40. Кметът Димитров настоява за нов кредит.Общинските съветници искат да видят какви са сметките досега, за да вземат решение.

Когато искаха да забранят сватбите на открито в "Столипиново“, циганските барони – тогава бяха силни, заплашиха, че по улиците могат да се появят хора с брадви в ръцете и ножове между зъбите.Разбира се, че наближаваха избори. Използваха брадвата за политическо влияние и някои политически сили се изтърваха от страх.

Местните избори не са толкова далеч, а и ситуацията вече е предизборна, на прага са и парламентарните. Вече сме в помийната яма. А когато сме там, нормално е да ни се привиждат хора с брадви в ръцете и ножове между зъбите.

Отказът на Пламен Райчев да изпълнява задълженията си по строителството на стадиона изглежда оправдан заради сериозните заплахи срещу него. Но той е израз и на колективния страх на местната власт от един провален мандат. Стадионът ще остави зад себе си Панаира, пробива под Водната палата и всички скапани глупости през мандата, за да финишира първи по неадекватни решения. Той има потенциал да реши и изхода на местните избори.

Когато бароните ревяха против забраната на сватбите, всъщност питаха колко давате, ако махалата гласува за вас. И политическите сили пуснаха офертите си. Направиха го тихо и кротко, но търгашите ги разбраха. Между политическите клоуни и търгашите на гласове има пълно разбирателство.

Тогава да не се чудим защо футболните запалянковци имат политическо влияние. И те ще стоварят стадиона върху местната власт с огромна сила точно преди изборите. И ще бъдат прави, ако отсреща имат една глупава власт.
Още новини от Новини с прогнози:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.