close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Защо Борисов пак ще спечели?
©
13:27 / 05.11.2021
301
Социологът Юрий Асланов обясни какво да очакваме от изборите и защо Борисов пак ще спечели. Асланов написа във Фейсбук: 

Защо Борисов пак ще спечели?

В България изборите винаги са се печелили по един и същи начин: прицелваш се в средностатистическия избирател, който познава и по-добри дни, и му казваш кой е виновен за сегашното му положение. Борисов никога не е правил нещо друго и е всепризнат майстор на тази техника. Затова ще спечели и тези избори.

Сега положението е лошо, но е по-добро от преди. Преди беше добре, но беше лъжа. Сега е зле, но е истина.

Борисов обаче е осъзнал, че истината няма никакво значение, а само онова, което хората си мислят, че е истина. Не е нужно да се питаме защо Борисов употребява толкова много време за да говори празни приказки. Той просто е зает непрестанно да обяснява колко лошо е положението и няма как хората да не му вярват, защото наистина е лошо, макар и винаги да е било лошо.

Истината е, че той говори глупости, но само той говори. Всички останали са решили, че той говори глупости и трябва да мълчат, щом не могат да кажат нещо умно. Затова се обаждат рядко, но в края на краищата и тяхното са глупости. В някои случаи по-големи от неговите.

Не става така. В пустинята хората не пият пясък, защото не познават водата, а защото нямат избор. Българската политическа сцена е пустиня, в която единствено Борисов продава пясък вместо вода. Всички останали са си въобразили, че могат да предлагат вода, каквато няма.


Още новини от Новини с прогнози:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.