close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
За една изритана топка и за уважението в едно дерби
©
16:09 / 06.03.2022
473
Ботев победи Локомотив с 2:1 в пловдивското дерби, но можеше и да го загуби. "Вкараха ли дузпата, дотук“, призна и треньорът Азрудин Валентич. Ако, ако, ако – много обстоятелства са решителни за изхода от един футболен мач. В събота те бяха на страната на Ботев. Извън ситуациите на терена, най-важното си остава уважението. И не само към съперника, а и към самата игра.

Треньорите, които идват у нас, не  винаги са най-читавите и по-добри от българските. Но, ако сте забелязали, те говорят по различен начин. Освен бърз разбор на случилото се на терена, те се увличат и по философията на футбола, по духа на играта, понякога отправят и послания. Предпочитат да са джентълмени, вместо да обясняват с кой крак е ритнал топката техния футболист и какво е щяло да стане, ако е ритнал с правилния – любимо занимание на българските им колеги.

"Локо не е враг, уважавам ги, уважавам техните футболисти. Те имат много бойци в състава, които не се предават никога. Но сега мога просто да се насладя на победата“, коментира Валентич. Разбира се, на него му е по-лесно да се прави на джентълмен след победа, за разлика от Александър Тунчев.

"От едно статично положение и от една изритана топка допуснахме два гола“. Така обясни загубата Тунчев. Но ако няма подобни ситуации, всички мачове ще свършват 0:0. Нямаше да има и дузпа, ако Умарбаев не беше спънат.

Вижте записа и преценете дали асистенцията на Неделев за втория гол е изритана топка или прецизен пас към Джак Лейн. Които твърдят първото, без значение кой отбор подкрепят, не аплодират философията на футбола, а го свеждат до нищо повече от ритане на топката.

Но тази "изритана“ топка реши дербито и направи от Валентич джентълмен, а от Сашо Тунчев недоволен треньор. И тази разлика заслужава повече уважение, отколкото получи.

А Митко Илиев се обяви за главен виновник заради дузпата и поиска прошка от съотборниците и феновете на Локо. "Провалих се“, проплака той. Не, не се е провалил. Той просто разбра какво се е случило на терена и знае, че футболът може да бъде жесток. Това също е уважение – към брилянтния пас на Неделев, който може да бъде разгадан и като "изритана“ топка.
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.