close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Става нервно. Надвиснал е призракът на 2001 година
©
11:07 / 28.09.2021
732
Взе да става изнервено. Румен Радев е сигурният следващ президент на България. Подкрепят го Асен&Кирил, Слави Трифонов, Корнелия с половин уста, Радан и Евгени (Къневи, но не са роднини) с ¼, Христо (Иванов) - и той, Илиян Василев - 4/4, за Мая и Бабикян е ясно, а има и инициативен комитет, тепърва трудовите колективи ще подкрепят, пише във Фейсбук журналистът Георги Даскалов.

И въпреки това е нервно.

Надвиснал е призракът на 2001. БСП в нокдаун. Петър Стоянов абсолютен фаворит, въпросът е само с колко ще спечели, в повечето прогнози – още на първи тур.Първанов взе отчаяно решение. Яви се лично.Както по-късно Андрей Райчев коментира при Бареков – Първанов си облече бялата риза и отиде да мре на площада. Бареков толкова хареса този образ, че после редовно си го повтаряше и даже носеше бяла риза, когато изгря в политиката.

Сега, от днешна гледна точка, не е било толкова отчаяно решение, понеже повечето фактори – включително и Костов – смятаха, че нямат интерес Петър Стоянов да повтори мандата. И съответно направиха и не направиха някои неща.

Аналогиите с 2001 провокираха доста анализатори да призоват Бойко Борисов да постъпи като Първанов "Бяла роза ще закича…“. Самият действащ президент рече – "Мисля, че е крайно време г-н Борисов да престане да използва своята партия като щит и да защити честта ѝ като се кандидатира за президент“.

Нервно му е. Не се чувства комфортно в компанията на Луна и Лупи.А и призракът.

Не съм в положение да давам акъл. Само премислям.

Но ако Борисов се яви, вторият тур е гарантиран. Той и сега е гарантиран, понеже едва ли ще гласуват повече от половината избиратели. А на втория тур всичко е възможно, понеже тогава поляризацията в България работи.

Или си за БСП, или си против.

Просто и банално, повод за иронизиране. В смисъл – стига Борисов ни е пазил от комунистите, сега Радев ще ни пази.

Както казва обаче моят приятел Константин Мишев – хора, изборът не е между Ихтиман и Рая. Изборът е между Ихтиман и друг град.

Но си мисля, размишлявам си.

Дори и без Борисов на втори тур всеки ще трябва да се определи.

Или за Радев, или за нещо друго.

А отвъд относително емоционалните ми разсъждения – ако Радев загуби, цялата му конструкция отива на кино. Няма Асен&Кирил, няма БСП, мокри министерски сънища, Мая Манолова я няма даже.Всичко рухва.

И оставаш сам при призраците.
Още новини от Новини за лица:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.