close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Корабът потъва, Мустафа иска да е президент, а промяната продължава
©
15:18 / 11.10.2021
786
Преди избори е нормално пред очите ни да се разиграват весели сценки, в които всеки се прави на герой – как щял да ни оправи и какво означавало промяна, която не сме и сънували. А ние не сме искали да сънуваме онова, което виждаме, когато се събудим – протести на едни хора, които си искат парите от други, а те не им ги дават, галопиращи цени и инфлация след тях, замряла ваксинация, спадащо доверие в правителството на Радев.

За някои това било промяна и тя трябва да продължи. Дали и промяната потъва някъде като онзи кораб, който е само на два метра от нашия бряг, но сме напълно безпомощни, сякаш ни удря цунами с височина на вълната от 30 метра.

В този пейзаж на тотален безпорядък допълнителни дози адреналин вършат добра работа сред избирателите. Кирил Петков, например, се надява, че "почтените“ ще имат 121 депутати, той ще е  премиер, Христо Иванов правосъден министър, шефът на Еконт транспортен, а Асен Василев ще се грижи отново за финансите. Поне знаем четири имена от новия кабинет – колкото да започне промяната.

Но дали си почтен, ако си с двойно гражданство и си попълнил документ с невярно съдържание – тепърва ще се разбира. А и полотолози твърдят, че които обичат Кирил Петков, изобщо не се интересуват от лъжата му. Излиза, че непочтените се увеличават. А и Христо Иванов не е казал какво мисли за мястото, което му отрежда Петков, тъй като и той се надяваше на премиерски пост. Освен това съпартийци искат оставката на Иванов като лидер на "Да,България“. Христо се страхува да не бъде пометен от Кирил на изборите. Тогава промяната изобщо няма да направи и крачка напред.   

А истинските "непочтени“ – точно заради промяната, са на път да спечелят изборите категорично. Дано поне корабът не е потънал дотогава. Социолозите имат три сценария – при 2 милиона избиратели ГЕРБ прави правителство, при 3 милиона – получаваме последните два парламента накуп, при 4 милиона имаме правителство срещу ГЕРБ.  Дали някой допуска, че до урните ще отидат 4 милиона избиратели.

Тогава как да продължим промяната? На помощ идва веселата ченгесарска дружина от инициативния комитет на Румен Радев, която твърди, че патронът им ще спечели още на първи тур. Самият патрон се е спаружил от притеснение дали изобщо ще спечели, а хората му са ентусиазирани, все едно са запалили поредната мандра.

БСП започва срещи с браншовите организации за първите си 100 дни от управлението. Също много весела сценка, играна и на предишните избори. И това също се брои за промяна – залите бяха пълни и затова продължаваме да играем същата пиеса.

За капак Мустафа Карадайъ иска да президент на България. Разбира се, че няма да е, но така отговаря на Радев чия е родината му. И ако събере 350-400 хиляди гласа, Радев ще е напълно наясно с отговора.

И защо Мустафа? Възможно ли е етнически турчин да е президент на България, възмущават се български "патриоти“. Няма да се случи, но защо да не е възможно, уважаеми българи. Мустафа има същите права като вашите, които сте против ваксините, гласувате за Радев и ИТН. И колкото да ви се иска, той няма двойно гражданство.

Така че корабът може спокойно да потъне, Мустафа да е президент и непочтените да се изпарят.

 


Още новини от Новини с прогнози:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.