close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
На Коледа сме друга държава – първа на олимпийските игри, с още четири моста над Дунав и три тунела под Шипка
©
15:16 / 22.12.2021
974
Тези дни Кирил Петков и министрите му обещават пари за всичко – за ковид кризата, за пенсионерите, за медиците, за потушаване на енергийната криза, за бизнеса, за читалищното кино по селата и за кварталните пенсионерски клубове.

Все още виси въпросът дали Димитър Бербатов ще смени Борислав Михайлов в БФС на конгреса през март, след като спортният министър Радостин Василев каза, че спортът става държавна политика, без да знае, че футболът не е на държавно управление. Асен Василев отиде още по-далеч – трябва да сме номер едно в спорта и туризма. Затова на следващата олимпиада сигурно ще смачкаме от бой  американците и китайците, за да се разбере, че България е нова държава и само Асен ще казва кой е номер едно.

На този еуфоричен фон Стефан Янев нищо не обещава. Военният министър не дава още натовски войски у нас, тъй като Русия приличала на агънце, което само кротко пасе по ливадите ни. Но това било лично мнение, не на правителството, обади се Кирил. Лично мнение на Румен Радев, трябваше да уточни господин премиерът. Скандалът е огромен, но поне става ясно в чий ръце е  дистанционното.

Но един от новите министри заслужава специално внимание. Той толкова е вдъхновен от мястото, на което го насадиха, че е готов планини да повдига и Дунав да пресуши. Николай Събев не е просто министър на транспорта. Той е човекът, който смята да изгради не още един, както иска Петков, а четири моста на Дунав. Освен това ще пробива не един, а три тунела под Стара планина – желязото се кове докато е горещо.

Господин Събев се очертава да е ударникът на правителството, който сигурно  иска да е министър 20 години, ако съдим по ентусиазма му.

В същото време ченгета от ДС пълнят политическите кабинети на министри, назначават ги, после ги махат. Ама ние не знаехме. Така ли? А как ги поканихте като не ги познавате? Дали не ви ги препоръчаха от онова място?

Карай да върви, Коледа е. С четири моста и три тунела отгоре, с няколко милиарда заем и с първото място на олимпийските игри България ще е друга държава
Още новини от Новини с прогнози:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.