close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
И бюджетът удря Пловдив. Фиаско за мандата на Здравко Димитров
©
14:45 / 01.03.2022
554
Срещата с народните представители от Пловдив и областта, която кметът Здравко Димитров организира с средата на февруари, имаше ясен знак – търсим помощ от държавата за стратегически проекти, от които градът се нуждае, но няма пари да се справи сам. Депутатите се отзоваха и декларираха, че интересите на града са над всичко и ще работят за хората, които са ги избрали. Такива срещи обикновено завършат с оптимизъм и общи снимки.

Оказа се обаче, че на тази среща администрацията не е представила нито един готов проект, с който да кандидатства за подкрепа от държавата, а депутатите получиха по една папка в важните за града обекти. Очевидно е, те ще си останат в папките, които ще бъдат раздавани и от следващите кметове на града.

Затова и бившият кмет Иван Тотев, сега народен представител, призова Здравко Димитров да иска финансиране само срещу готови проекти и издадени строителни разрешения. Другото е само приказки колко важни са ни обектите, на които държим.

Приетият бюджет на държавата също показа, че Пловдив не е сред любимците му, макар че самият министър-председател Кирил Петков беше избран за депутат от Пловдив. Депутати от града са още Тошко Йорданов/ИТН/, Кристиян Вигенин/БСП/, Христо Иванов/ДБ/. Но те не подкрепиха предложенията за осигуряване на пари за реконструкцията на Дондуковата градина, за новия плувен комплекс "Младост“, за ремонт на "Рогошко шосе“, за реставрация на Хумантарната гимназия.

Освен това Пловдив все повече се заплита в казуса около строителството на стадионите. Здравко Димитров изглежда напълно объркан след препоръката от Бойко Борисов да се вземат парите от пробива под Водната палата и с тях да се изгради козирката на стадион "Христо Ботев“. "Изненадам съм, не знаех за това“, призна кметът и допусна, че Борисов е подведен. Сега следват хватки как това да стане, като парите са от заем точно за Водната палата.

Очевидно е, че знакови проекти в града няма да се случат, а те са част от предизборната програма на Здравко Димитров. Последните събития доказват, че мандатът му, от който остава година и половина, ще е пълно фиаско, каквито бяха прогнозите още в началото му.

Освен това управляващата коалиция прави това, което се очакваше. Тя се готви за местните избори догодина, а най-важната й задача в Пловдив е да не управлява  ГЕРБ. Тогава не може да се очаква от Христо Иванов, Вигенин, Тошко Йорданов и Кирил Петков, депутати от Пловдив, да работят за Здравко Димитров. И Бюджет 22 е ясен знак за намеренията им.

 

 


Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.