close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Борисов: Правителство няма да свалям, но и ротация няма да има
©
11:08 / 23.06.2023
258
"Аз няма да сваля правителството. Но нали никой не се съмнява, че ротация няма да има."

Тези две заявки направи лидерът на ГЕРБ тази сутрин при дежурния си коментар пред журналисти в парламента. И днес той бе посветен на напрежението между ГЕРБ и "Продължаваме промяната-Демократична България", породено от това, че партията на Борисов сформира мнозинства с ДПС и "Възраждане" по различни въпроси, а вчера стартираха и процедури по подмяна на съставите на ключови институции като БНБ, Сметната палата и НЗОК, които не са консултирани с ПП-ДБ.

Не стана ясно какво има предвид Борисов под "Нали никой не се съмнява, че ротация няма да има" - дали, че хоризонтът на този кабинет ще се изчерпа само с 9-месечния мандат на Николай Денков начело на правителството, или че Мария Габриел няма да встъпи като ротационен премиер след това и ПП-ДБ ще продължи да управлява сама.

В същото време Борисов заяви, че няма да сваля кабинета.

"Ако искате служебен кабинет на Радев, ми свалете го" - обърна се той към ПП и ДБ, чиито представители вчера дадоха заявка, че "сглобката" няма да издържи, ако ГЕРБ продължава да не изпълнява поетите "джентълменски" ангажименти.

"България не си е взела парите по ПВУ, ние се разправяме за постове - кой да стане шеф на ДАНС - техният депутат Петър Петров. Бюджет още не сме гласували, ние само..., цели фамилии ако може да заминат за Брюксел", атакува още Борисов, визирайки и семейство Лорер.

И продължи да изброява какви властови позиции имат от ПП-ДБ, а ГЕРБ няма нищо.

"И сега искат и регулаторите. Говорих с Христо Иванов, малко им било 7 дни да се направи механизъм. Вече месец и половина откакто е правителството ние механизми нямаме, те назначават навсякъде свои хора - дори за еврокомисар. Те нямат политическо семейство, а искат еврокомисар. То споразумение нямаме. Казах вчера да се подпише споразумение, и Христо Иванов го каза", продължи Борисов, визирайки съкратените срокове за номинация за регулаторите на 7 дни. - "Аз изслушах записа (от националния съвет на ПП) - с тяхно МВР, служби, областни управители, искат да спечелят служебно местните избори. Аз се надявам да осмислят и те своята позиция, защото ние като жертвени агнета няма да стоим", допълни Борисов.
Още новини от Новини с прогнози:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.