close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Пеевски: Христо, а когато седеше в скута ми и пиеше мазно турско кафе?
©
11:51 / 22.02.2024
783
"Олигархията иска да овладее държавата! Битката е за КПКОНПИ и прокуратурата, заяви в кулоарите на парламента лидерът на ПГ на ДПС Делян Пеевски. "Христо Иванов пиеше мазно турско кафе и седеше в скута ми, докато приемем Конституцията", разкри още той.

"Христо Иванов и олигарсите зад него искат да вземат проуратурата. Олигархията иска да завладее и КПКОНПИ. Логично е регулаторите да са на всички, а не да бъдат делнати. Христо Иванов, който седеше в скута ми и пиеше мазно турско кафе, докато се случи Конституцията и направим промените в нея, които вече са факт - сега казва, че пак щял да извади темата ДПС. Коя бе, приятелю Христо?! Всичко свърши, вие сте ми ясни. Маските трябва да паднат", бяха точните думи на Делян Пеевски.

"В залата се случи нещо нечувано - изявените евроатлантици от ПП-ДБ провалят в момента проекта на "Уестинхаус" за ядрена централа", заяви още  Пеевски.

По думите му, това е заради Свилен Спасов, агент на ДС, лично посочен от тях на това дружество.

"По другите теми обида не може да има, защото ние отказахме, лично аз отказах на Христо Иванов "делкането", което той ми предложи тук в моя кабинет", допълни Пеевски.

"Делкането е да бъде сигурен как ще се избере висшия прокурорски съвет, за да бъде избран Андрей Янкулов от неговия Антикорупционен фонд за главен прокурор и за зам.-главен прокурор Сава Петров", заяви Пеевски.

"Проблемът е, че ДПС иска да бъде скрит партньор на ГЕРБ в това разпределение и че не иска да има ясни правила и регламент с ясна политическа отговорност между двете политически формации, които носят отговорност за управлението - ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, за това как ще се разпредели цялата тази власт." Така съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов отговори на думите на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски, че му е "седял в скута" и е "пил мазно турско кафе", докато измененията в конституцията са станали факт.

"Ние се опитваме да разговаряме с ГЕРБ за наистина важна тема като реформите, регулаторите и борбата с корупцията и изведнъж г-н Пеевски се самовзривява с поредния фойерверк от безвкусни пошлости", продължи Иванов изявлението си пред медиите в парламента.

Той отказа да коментира думите на Пеевски, че е седял в скута му и е пил мазно турско кафе. "Ние сме древна професия, но професията, от която се вадят такъв тип компромати и се превръщаш сам себе си в компромат, е по-древна от нашата и аз не я упражнявам", каза съпредседателят на ДБ.

Вчера вицепремиерът Мария Габриел също отхвърли меморандума на ПП-ДБ. "Госпожа Габриел не заслужава да бъде изтъквана напред да заема подобна позиция. Разговорът ни е очевидно с господин Борисов", лаконичен бе Иванов.
Още новини от Новини за лица:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.