close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Борисов: Петков ме изигра брилянтно, сега аз съм на ход
©
12:44 / 24.02.2024
737
"Правителството на Кирил Петков не посмя да направи нищо за Украйна, нещо повече - хвалеха се, че нито един патрон не е е отишъл за Украйна. Вчера задочно министър Тодор Тагарев ми е отговорил, а сутринта ми е написал SMS. Аз отчитам това като бързане преди посещението на Денков в Украйна, за да могат да се похвалят с нещо свършено", коментира Борисов на среща  в Плевен. 

"Две години кръвопролития, ужасна война близо до нашата граница, две години икономически срив и ужас в Европа, рецесия, нищо добро за нашия континент. Правителството Петков не посмяха да направят нищо за Украйна, нещо повече - хвалеха се, че нито един патрон не е е отишъл за Украйна", каза Борисов и анализира темата за помощта за Украйна, която българското правителство е направило за последните две години.

"До понеделник-вторник очаквам Денков и Габриел да направят преглед на министрите и да предоставят на партиите отчета за свършената работа. Абстрахираме се кой от коя партия е, защото ние имаме само едно министерство", каза лидерът на ГЕРБ.

"Има все още някаква комуникация между нас в (не)коалицията, но доверието е паднало до ледена епоха и не съм оптимист, защото тяхната тактика е ясна. Внимателно слушах лекция на Кирил Петков от Харвард, как се постигат цели и той се справя брилянтно в момента с това. Според обучението се поставя една червена линия и казваш, че по никакъв начин няма да отстъпиш. И вкарваш всички медии, говорители, анализатори да спорят на практика по една на практика несъществена тема. Петков е брилянтен стратег да принуди противника му да върви по неговата свирка", смята Борисов.

"Ако не беше тази лекция, която ми изнесе Кирил Петков, може би нямаше да се усетя. По един брилянтен начин ми взе всичко. И като каже сега: "Добре, ето, оставете си Габриел външен министър..." Но тогава, ако те имат финансите - ние трябва да имаме поне в агенциите 50:50. 

Областните управители - 50:50 и т.н. И ние ще ги продължим тези разговори. На пръв поглед наивен меморандум, малко притискащ ГЕРБ, но той е за пред публиката и си изиграва своята роля. Да им кажа следващия ни ход, ние в училището в Банкя, също сме се учили да не се огъваме. Като кажат това, ние ще отидем на втората част на меморандума - 50:50 всички министерства. Министър - зам.-министър!", каза Борисов.

"Някакви атове, коне, магарета се ритат, Асен Василев си мълчи и само сменя - шефове на митници, териториални шефове, той всичко, което имаше ГЕРБ, поголовно отстрани. Нека сега мислят за нашата тактика след понеделник, когато Габриел и Денков дадат оценката на министрите", каза още Борисов

"Когато Христо Иванов беше с Нинова коалиционен партньор, защо не смениха регулаторите - всичките с изтекъл срок? Най-вероятно отговорът е: трябваше да ги делим на четири, а сега с тебе - може да ги делим на две. Ако може и мене да ме няма, да са само те! Христо Иванов не е коректен към мен и ГЕРБ в две неща - първо имаше цялата власт да смени всички регулатори, и второ, неговият депутат Иван Иванов от "Да, България", е начело на най-важния регулатор - КЕВР".
Още новини от Политически новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.