close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Конгрес на БФС след кървавия 13 ноември – решават "Звездички", Орлета", "Щурчета", "Мечета"...
©
12:54 / 13.03.2024
917
Конгресът на БФС в петък трябва да реши възможна ли е промяна след кървавия 13 ноември миналата година, когато баталните сцени по улиците на София около мача с Унгария, показаха, че сегашното ръководство на четвъртите в света е преминало допустимите граници на търпимост.

Очевидно е - нещо ще се случи на 15 март, но е възможно решенията дълго да висят във въздуха заради очакваните обжалвания, правни хватки и вписването в Търговския регистър. Гаранция за подобен развой са седемте кандидатури за началници на българския футбол – без аналог в новата ни история. За мястото на Борислав Михайлов се натискат Димитър Бербатов, Георги Иванов-Гонзо, Михаил Касабов, Георги Градев, Манол Иванов, Георги Захариев,Петьо Костадинов. Босът на Локомотив Христо Крушарски се отказа в полза на Касабов.

Кой да е наследникът на Михайлов решават аматьорските клубове – "Звездички“, "Орлета“, "Щурчета“, "Мечета“. Право на глас имат 540 клуба. Софийският "Том и Джери“ разполага с един глас – колкото имат Левски, ЦСКА, Лудогорец, Ботев,Локо. Затова хората на Михайлов – Мишо Касабов и Гонзо, грабят щедро от ресурсите на БФС чрез Зоналните съвети – те организираха и срещите на Гонзо, което предизвика гнева на Бербатов. Зоналните съвети избираха Иван Славков, а после и Михайлов. Тази схема работеше безотказно досега.

От другата страна са Димитър Бербатов и Георги Градев, които бяха в един отбор на предишните конгреси.Техните програми за промяна в българския футбол са доста по-смели. Касабов, като досегашен вицепрезидент, обяви, че няма да прави резки движения. Едва ли на това е способен и Гонзо. И двамата разчитат на традицията, че аматьорските клубове под крилото на Зоналните съвети са доволни и на евтини подаръци – няколко топки и екипи.

Само че 13 ноември драстично промени ситуацията в полза на Бербатов. Той обиколи отново страната, за да обясни това на звездичките, орлетата и мечетата.

Избор без политическа намеса също е невъзможен. Бунтът на 13 ноември предизвика политически трус и оставката на Михайлов стана неизбежна. Ултиматумът за чистка в БФС засяга и хората, окопали се там, които чрез Касабов и Гонзо бранят властта си. С глупавите си изказвания по различни теми Гонзо се отдалечава от БФС, а Касабов, разкрит и като агент на службите, се приема като част от проблемите в БФС, заради дългата си служба там.

Прогнозите на букмейкърите се колебаят между Бербатов и Гонзо. Ако те са изградени върху реалното съотношение на силите, означава, че все още аматьорските клубове се радват на подхвърлените дрънкулки, но те едва ли са в такова изобилие, че да направят проблемна победата на Бербатов.   

 


Още новини от Новини с прогнози:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.