close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Бюджетът на Пловдив - като производствен банкет по случай 8 март
©
09:36 / 17.02.2021
397
На 4 март Общинският съвет трябва да приеме бюджета на Пловдив за 2021 година. Вероятно на тази сбирка, която ще определи как ще се харчи всеки лев на данъкоплатеца,  ще имаме работа с идеалния кмет и идеалната опозиция.

Идеалният кмет, тъй като той няма какво да каже за бюджета – вече каза, че никакви желания, извън установената рамка, няма да бъдат удовлетворени. Дава се допълнително 1,5 милиона лева на "Градини и паркове“ за нова техника и това е.

Идеалната опозиция, защото вече я предупредиха, че исканията за още пари няма да минат и да не си прави никакви илюзии. Затова се очаква да мълчи. Ако проговори, ще е предизборно.

А и всички, които искаха да говорят, достатъчно приказваха по време на общественото обсъждане. То беше само за парлама, както става ясно от думите на кмета, че усилията за повече пари са напразни. Който говорил и предлагал, да си отнесе идеите вкъщи и да ги обсъди с жената. Това им предложи кметът на Пловдив.

Така че сесията спокойно може да се превърне в производствен банкет по случай женския празник, който е  четири дни по-късно. Добър повод настроението да е банкетно.

За пред камерите Здравко Димитров може и да го играе леко отегчен – не одобрявам някои цифри в бюджета, но това е положението.

Между наздравиците по случай бюджета, някой може да се изтърве и да каже, че не го одобрява, бюджет на застоя и други подобни клишета. Тогава кметът може да отвърне, че  как се управлява градът, се вижда на избори. Другото са приказки.

Не само приказки, а сладки приказки. Чист въздух ли искате, незастроен град ли искате, паркове ли искате, градинки ли искате? А откъде пари? Така на последната сесия кметът попита опозицията и я обрече на мълчание на 4 март.

На опозицията това й се полага, а мнозинството как е?  И то ли няма нищо против бюджета? Сигурно няма. При това положение банкетът е гарантиран. Най-много някой, ама съвсем безмълвно, да размаха три пръста под носа на кмета – толкова години ти остават да кметуваш, че и по-малко. Нещо като символичен жест от банкета.


За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.