close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Избирателят е призван да помага срещу нашествието на молците
©
15:14 / 22.03.2021
1163
Сигурно знаете доста неща за партийния мухъл. Сега, когато политически лидери обясняват нещо за своите партии, е изключително забавно, тъй като мухълът бързо превзема партийните структури, а самите лидери сякаш току-що са излезли от килера. Тъй като съм от страната на четвъртата власт, питам се – това отсреща каква власт е? Изобщо власт ли е? Ако е власт, за какво се бори и дали води някаква борба? Как трябва да се държи четвъртата власт, каква е ролята й, има ли нужда от нея. Първото, което ми хрумва, е шут в задника и с няколко търкулвания по стълбите едната власт е на улицата. Още по-добре, ако се озове близо до боклукчийската кофа. Коя власт обаче?

Какво  трябва да направите, ако по видите една до друга две стари партийни муцуни – Мая Манолова – сестра Галева, и Татяна Дончева – адвокат на Мулти, да ви говорят, че ще гонят мутрите и ще рестартират държавата. По-нелепо и по-арогантно нещо едва ли може да се измисли.

И не се заблуждавайте, че мухълът може да вирее само по фасадите на БСП, ГЕРБ, ДПС. На 4 април сме имали възможност да не подкрепим статуквото, а "нови“ играчи – Манолова, Дончева, Мария Капон, Цветанов, Трифонов, Христо Иванов. Ами то не можеш да им видиш лицата от мухъл, а ни ги представят за иноватори в политиката. Нали 20 години вече в нея и са достатъчно мухлясали до такава степен, че е трудно да различиш – лице ли е, задник ли е.

И ако четвъртата власт е тази, която не иска да се изтърколи по стълбите, трябва да  сведе спора до най-елементарното - за лица ли спорим или за задници. Ако е за задници, всичко изглежда толкова ясно и лесно, че вече се знае кой се е засилил по стълбите.

Ново лице на партията е друг въпрос, но не по-сложен от този  за "новите“ играчи, ако те градят и новия фасон на една партия. Подобни сцени приключват по един и същи начин -  скръцва вратата на килера и завесата пада. За по-голяма достоверност камерата може да покаже и мухъл. А може и мухльовци.

Поредният мухлясал партиен лозунг, поредният партиен кьорфишек, поредният партиен лумпен. Затова са изборите и избирателят е призван на помага срещу нашествието на молците.

Ако предадеш отвращението си и на читателя и зрителя, излиза, че четвъртата власт е постигнала една от редките си незначителни победи. Така тя запазва все още шансове да не се сурне по стълбите, макар че винаги е в деликатна ситуация -  да остане наистина власт или да обслужва друга власт.


За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.