close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Кой е по-голям мръсник в коалицията – това е сега въпросът
©
14:08 / 09.06.2022
548
Правителството е паднало, колкото и да твърди Кирил Петков, че все още е министър-председател. Да приемем, че е наполовина паднало, но и това не означава, че Киро е премиер. Такъв може да изглежда все още в очите на Лена Бориславова, Даниел Лорер или Калина Константинова. Ако това му е достатъчно, да продължава да се усмихва.

Но коалицията е все още жива – "Продължаваме промяната“, "Демократична България“ и БСП. Кирил ни каза, че е желязна и продължават заедно напред. Това е в неговия оптимистичен стил – върви напред, но не знае накъде. И сега не знае къде е изходът, но искал да продължава заради промяната. Все по-очевидно е, че върви по път без изход.

Въпросът сега не е защо се разделяте, а защо се събрахте. При сформиране на коалицията имаше ли брокери или те се появиха по-късно на пътя. Събирането беше силно мотивирано – да изчегъртаме ГЕРБ. Раздялата също – проследете пътя на парите. Около няколко неполучени милиарди се намесва и възможното национално предателство за Северна Македония. Всъщност, то няма никакво значение, ако са ти отрязали милиардите.

Отдавна се разбра, а сега и официално, че на една маса са седнали четирима мръсници и всеки е знаел, че един ден някой от тях ще изкара другите по-големи мръсници. Това ще се случи, ако го ударят през ръцете.

И партията на Станислав Трифонов, ударена през ръцете, посочи  по-големите мръсници – обвини ги в корупция, некадърност, лъжа и дебилщина. Край на агонията, съобщи Дългия.

Нищо подобно. ПП, ДБ и БСП не са съгласни и са готови да я произвеждат в по-големи количества. Затова спорът – кой е по-голям мръсник в коалицията, ще продължи с огромна сила.

Корнелия Нинова казва, че БСП стои зад Кирил Петков, война е, те са разумна партия и държавата не бива да се хвърля в хаос, не дай боже, избори.  Така е, възможните избори ще бъдат най-тежките за БСП, участвала в управление, довело страната до инфлационен колапс. От Корнелия няма да остане нищо  - нито в партията, нито извън нея.

Христо Иванов говори за разум – недоволните да се върнат на масата и пак да си приказваме. Ако Христо не  е разбрал,  с разговорите приключи.  Крайно време е "Демократична България“ да излезе от ролята на безгласната буква в коалицията и да се държи по-мръснишки, както го прави Корнелия. Ако не се разграничи от другите мръсници, ДБ също ще опере пешкира на изборите.

"Демократична България“ прие да управлява под диктата на Корнелия Нинова и БСП. Това е агония, а Христо Иванов иска тя да продължи. Затова е нормално някой да стане от масата и да ти каже, че си по-голям мръсник от него.

"Има такъв народ“ прие ролята на официален мръсник. И ще я играе докрай, както го направи в предишните два парламента. Така е по сценарии.

Кирил Петков, Асен Василев и Корнелия Нинова, които реално управляват, няма да станат от масата. Христо Иванов изглежда разколебан и твърди, че второ правителство  на Петков в този парламент е невъзможно. Станислав Трифонов каза всичко по телевизията.

Това означава, че Петков трябва да си купи още 12 депутати, за да продължи агонията. Ако това правителство не е паднало, кое да е.
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.