close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Намесата на САЩ - странен опит за подкрепа на Борисов?
©
13:25 / 04.06.2021
462
САЩ влияе персонално върху случаите на корупция, а ЕС се страе да санкционира държави, отбеляза геополитиеският анализатор проф. Марин Русев, който коментира сонкциите по закона "Магнитски", наложени върху знакови лица от "зоната на здрача", както я определи.

Прекалено дълго време в българското общество оперираме с догадки, уж фактите са ясни, а те по неясна причина не се разгласяват от компетентните органи, отбеляза проф. Русев пред радио Пловдив.

Той отбеляза, че действията на свръхдържави като САЩ и Русия никога не са докрай прозрачни. Според него намесата на САЩ е странен опит за подкрепа на Бойко Борисов след като се атакува неговият, поне на думи, враг Васил Божков. В същото време не може да не се забележи, че има  и елементи на противодействие на БСП и президентската връзка на партията и ДПС заради предложението на Пеевски за шеф на ДАНС. Тези, които го направиха навремето или пък замълчаха, сега се опитват да слагат маската на протеста, коментира Русев.

"Твърде е възможно да се осветли топла  и невидима досега връзка между уж враждуващи партии, някаква имитация на политическа битка, зад което може би прозира доста здрав политически интерес".

На въпрос дали прокуратурата ще разкрие докрай корупционните практики Марин Русев изрази надежда, че това ще стане, защото при все атаките срещу главния прокурор, съдебната система не може да бъде така изкривена, както се говори.

Говорейки за промяната, която желае обществото Русев обобщи " Не може Пеевски да бъде заместен от Братя Галеви".

Постепенните намеси на САЩ и ЕС могат да свършат много повече работа отколкото вътрешните битки, които подменят мнозинството с малцинство.
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.