close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Предсрочни избори, но първо Трифонов надолу по пързалката с огромно мнозинство
©
12:44 / 12.04.2021
638
Политолози и социолози, анализатори и партийни комисари спорят дали отиваме на предсрочни избори или към стабилно управление. Най-прекият път към извънредни избори е неуспешното завъртане на рулетката с три проучвателни мандата.

Има и друг начин за предсрочен вот, но малко по-късно във времето – съставяне на правителство с огромно мнозинство с мандата на  "Има такъв народ“. Ухажването на партията на Слави Трифонов е доста подозрително и навява мисли за точно такъв сценарий.

Бойко Борисов още след изборите каза, че е готов да подкрепи Дългия с депутати, ако не му стигат гласове за правителство. Корнелия Нинова веднага прегърна идеята да подкрепи ИТН без да се замисли, само да не е Борисов на власт. ДПС също пуснаха анонс за "подкрепа за новите партии“.

ГЕРБ,БСП и ДПС са с ясна стратегия – с огромно мнозинство да натоварят Дългия на шейната и да го пуснат надолу с шеметна скорост.

Колебанието е за т.н. "партии на протеста“. Те очевидно усещат капана на "статуквото“ и оценяват риска от подобна подкрепа. Освен това там се задвижиха центробежни сили  - Манолова срещу Хаджигенов в "Мутрите“, Христо Иванов срещу хората на Костов в "Демократична България“. Но тъй като не искат повече Борисов, нямат никакъв избор – подкрепа за ИТН или много бърз предсрочен вот с неясни за тях последици.

При това положение се задава правителство  с мандата на ИТН с огромно мнозинство – 200 гласа например. Представете си с каква скорост ще бъде пусната шейната с Трифонов по пързалката надолу с такова мнозинство. Може да вземе първите един-два завоя, но третия едва ли.

Въпросът е дали Трифонов подозира къде искат да го качат и защо. Ако не се качи, развръзката е ясна – бързи предсрочни избори. Той просто има възможност да ги отложи малко във времето.
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.