close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Пробутват ни стари манджи - нямало дясно, нямало ляво
©
12:36 / 13.05.2021
282
"Всички се възмущаваме от корупцията, но колко от нас биха реагирали като отговорни граждани и биха понесли последствията, ако са виновни, ако имат възможност да се измъкнат с малък подкуп? Това са илюзии, а хората, които подхранват този вид упреци и правят проекции към властта и към обекта, в случая управлението на ГЕРБ и ОП, защото за тях те са въплъщение на цялата корупция, която съществува, но всъщност това са проекции на много граждани, които не искат да се отърват от онази възможност, която им дава по-анархистичен изход от ситуациите и от реда и законността, за които иначе пледират“, коментира социалният психолог Росен Йорданов пред радио "Фокус".

Той каза още, че е тревожно, когато някой претендира, че може да извърши промяната. "Това са хора или идеалисти или мошеници“, каза той и добави, че където има патос, има и патология. Според него сме загубили реалната цел – да подобряваме битието си.

"Всеки иска промяна, но въпросът е, каква ще е тя. Можем да очакваме разочарование за силно надъханите  и фасадно обнадеждени нови играчи на политическата сцена. Сериозен прелом няма да се случи. В обществото ще се запази паритет. По-важните избори за развитието на България са президентските. Някои индикации в изказванията на президента и близки до него анализатори подсказват, че ни се пробутва нещо, което преди 20 години е било лайтмотива на промяната, а именно, че няма ляво и дясно.
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.