close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Борисов: Който пачки вади, от пачки умира
©
10:37 / 10.04.2024
774
Оказа се, че снимките от шкафчето са фалшиви, оказа се, че такива банкноти няма, и олекнаха. Сега тук е малко по друго. Който пачки вади, от пачки умира.

Това заяви от кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод скандала с главния секретар на МВР Живко Коцев и снимките с пачките пари в жилището на контрабандиста Стефан Димитров, на които той е сниман с Живко Коцев и бившия вътрешен министър Бойко Рашков.

"От месец говоря, че парите ги няма и има проблем във финансовото министерство. Трябва да спрем с безумното харчене на пари и да свалим дефицита до 1% - каквито са препоръките на МВФ. Вместо това няколко милиарда са похарчени в последните дни. Подвели са ни, че има 9 млрд., а същност са 6. Като махнем парите за пенсиите и ядрената безопасност се оказва, че имаме под 2 млрд. Това ни е наследството", изтъкна Борисов.

"Поздравявам новия финансов министър, че остави шефа на НАП Румен Спецов. Ако не бяха направили така, само след седмица с мощната им медийна подкрепа, щеше да излезе, че с Асен Василев може всичко. А се оказа, че нито има пари за общините, нито за енергетиката."

"Аз се доверявах на това, което той на срещите идваше и излагаше. Едва след това разбрахме с колегата Сабрутев, че всъщност милиард и 200 са извадени от регионалното министерство, че са върнати само 400. Че и дори за общините ни е подвел. Разбрахме за източването на енергетиката и много други неща, но…“ – така Борисов отговори на въпрос още ли мисли, че Асен Василев в най-добрият финансов министър – както го нарече преди време.

"Ние винаги сме държали да има мазнинка, да има резерв и да не се изхарчва всичко, което изкарва. Има няколко много важни законопроекта в следващите дни и тук ще излезе, че пари от Плана за възстановяване са харчени за пенсии, вместо за проекти, за да се изкарат колегите от ПП, че са много добри."

"Отново се връщам на своето предложение Мария Габриел и Асен Василев да останат в този кабинет, за да може да си изсърбат това, което са надробили, допълни той по повод провалените преговори за ротацията."

"Няколко милиарда заминаха за няколко дни, но в някои медии го няма, не се коментира. Присъдружните им медии им правят лоша услуга на колегите, защото, когато свикнеш да живееш в безнаказаност и безкритичност, стигаш до това, че имаме един голям проблем. А на нас ни казваха, че "хвърляме" пари от джипките."

"Има много хубави поговорки. Това е народна мъдрост - който нож вади, от нож умира! Който пачки вади, от пачки умира, вола рие - на гърба му пада, който гроб копае, в гроб пада“, коментира още Борисов.

"Аз срещу колегите, с които девет месец направихме и добри неща, няма да кажа нищо“, допълни той по адрес на ПП-ДБ. 

 


За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.