close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Дайте ми рекетьора! Ами дайте му го на Зико и да видим какво следва
©
12:39 / 27.08.2021
813
Общината е разтресена  от рекетьорски скандал, който води до самия кмет Здравко Димитров. “Решението ни е да заведем дело за клевета и уронване престижа на кмета и на Община Пловдив срещу тези хора, които пускат в публичното пространство недоказана информация“, заяви кметът. Съвсем логично действие от негова страна.

Но има и други логични действия в един обществен скандал, предизвикан от посегателство срещу бизнес. Мартин Бурнарски твърди, че е рекетиран от близък приятел на Димитров – негов съученик, с голямо влияние в общината. Не казва име, но намеква, че Зико много добре знае за кого става въпрос. Бурнарски ходил при Зико още като областен управител.

А Здравко Димитров пита кой е този рекетьор, кой рекетира от негово име и дали изобщо има рекет. "Ще бъда безкомпромисен, ако бъдат открити нарушения от страна на общински служители“, заканава се кметът. Той е решен да стигне докрай и да изясни истината.

Ето едно логично действие да стигнем до истината – поне донякъде. Тъй като целта е да се предизвика общественото внимание, бизнесменът Бурнарски да обяви публично името на рекетьора и да чуем обяснението на Димитров – негов човек ли, самостоятелно ли действа и какво следва. Нали самият кмет това иска – дайте ми го!

Иначе предстои разиграването на бутафорни сцени – Бурнарски: Рекетират ме! Кметът: О, така ли, нищо не знам, ще проверим.

На пръв поглед Мартин Бурнарски действа логично – отива в комисията "Манолова“, надявайки се на променената политическа ситуация и изчегъртването на ГЕРБ. Но така става заложник на политическа игра в предизборна ситуация, което е сериозен аргумент в защита на кмета и общината.

Самата община е с вързани гащи – фирмата на Бурнарски не е получила ново разрешително за поставяне на преместваемия си обект, защото има констатирани редица нарушения от страна на Пловдивския общински инспекторат. Просто и ясно. Общината така може да влияе върху всеки дребен и среден бизнес – чрез разрешителни и "констатирани редица нарушения“.

Въпросът е по-различен от този, че администрацията е изрядна в казуса. Има ли хора с влияние в общината, които могат да рекетират бизнеса? Самостоятелни играчи ли са, използвайки нечие име, или са силни заради покровителство? Кой поощрява търговците на влияние?

Сигналът на Бурнарски отивал в прокуратурата. Там се интересуват от факти, а не от предполагаема търговия с влияние. По-интересно е да чуем коментара на Здравко Димитров за посочения от Бурнарски рекетьор.
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.