close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
От Конституцията: Никой не може да бъде записван без негово съгласие
©
15:01 / 24.07.2022
303
Откакто "Продължаваме промяната" управлява, ГЕРБ и ДПС непрекъснато я обвиняват, че нарушава Конституцията. И не може да не се признае, че имат известни основания за това, пише журналистът Любен Обретенов.

Декларацията за гражданството на Кирил Петков, която Конституционният съд обяви за недействителна, е една от основните им опорни точки.

Решението на Конституционния съд, с което бе отменен изборът на председател на КЕВР както и това, с което бяха отменени квотите при закриването на спецмагистратурите, докара до делириум и ГЕРБ, и ДПС.

Когато обаче изтече записът от заседанието на "Демократична България" и двете партии скоропостижно забравиха за Конституцията. Ето какво пише в нея:

Чл. 32

(2) Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи.

Въпросният запис очевидно е направен по погрешка, тъй като камерите в зала "Запад" на парламента са останали включени, след заседание на комисия. А от "Демократича България" са провели заседанието си в същата зала, без да знаят, че го правят пред камери.

Всеки, който е истински загрижен за Конституцията и правата на гражданите, би трябвало да се погрижи този запис да бъде унищожен. А не да се възползва политически от него.

Защото заседанията на парламентарните групи със сигурност не са сред "предвидените от закона случаи", в които някой може да бъде записван без негово знание.

Снимките на Бойко Борисов с кюлчетата също са нарушение на този текст от Конституцията. Затова е много важно да се разбере не просто дали са истински, а и кой ги е правил. Затова обаче трябва работеща прокуратура, каквато в момента ние нямаме. Имаме само петорни експертизи.
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.