close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
От "зелените" – зелен акъл. Щастлива Нова година, кучета и котки!
©
15:35 / 30.12.2021
555
Моята котка също е от тези, които се навират под дивана стресирани докато отминат новогодишните гърмежи. Но след минути нищо й няма – яде като прасе, както обикновено. Разни зеленикави, природо и животнозащитни организации тази година са се погрижили за нея. Ако знае колко я обичат тези "спасители“ и какво правят за комфорта й, би ме изхвърлила мен през терасата, а не аз нея.

И в Пловдив няма да има заря. Кметът Здравко Димитров и той барабар Петко с мъжете. Някои общини така решили по призива на фондация "Четири лапи“.

Не е страшно, че няма да има заря. По-страшно е с какъв акъл го правят. В Пловдив може да има и символно значение – тишината в новогодишната нощ да отбележи тишината в двете години от мандата на господин Димитров.

Ако бъдем сериозни, това е тъпо и смешно решение. От "зелените“ – във всичките им разновидности – дървета, кучета, котки, тигри – е изтекло огромно количество зелен акъл. Те дори не са представили сериозно проучване, че гърмежите на Нова година скъсяват живота на домашните любимци, а и на помиярите по улицата. А как им влияе зарята на 3 март? А на 2 юни? Зеленият акъл вероятно ще се разлее и тогава. Това е акълът на онези, които ни съветват да се къпем по-рядко, а ако изобщо решим да го направим  -  да споделим душа с други хора, за икономия. Те ни съветват да използваме по-рационално и лунната светлина, а също да не ядем мусака, тъй като тя предизвиквала глобалното затопляне.

Но тези "зелени“ хора вече са във властта и затова кучетата и котките ще бъдат по-доволни от хората.

И тъй като промяната продължава, уместно е в словото си в новогодишната нощ президентът да обяви 2022–ра за годината на щастливите кучета и котки. За двуногите може и дума да не обели, тъй като те ще плащат по-високи цени, ще се борят с инфлацията и вируса.  

Щастлива Нова година, кучета и котки! Ако е възможно, направете нещо и за нас – все пак ви храним.
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.