close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
ПП става партия в Пловдив и ще възражда земеделието
©
13:37 / 14.04.2022
207
Нулева толерантност към корупцията, политически плурализъм и независима съдебна власт, възстановяване свободата на словото, връщане на доверието на гражданите в институциите.

Това са част от принципите, описани в учредителната декларация на "Продължаваме промяната". Формацията най-сетне ще става партия и това ще се  случи утре в Пловдив, като около 600 души ще се съберат в в зала "България" в конгресния център на Международен панаир.

На учредителното събрание ще бъдат избрани Национален, Изпълнителен и Контролен съвет на партията, която ще има двама съпредседатели - Кирил Петков и Асен Василев. Не се предвижда двамата да имат заместници. На събранието ще се приеме устав на партията, който от ПП отказват да предоставят преди да бъде гласуван.

Понеже нямаха достатъчно време да регистрират партия преди наближаващите предсрочни парламентарни избори на 14 ноември, Петков и Василев използваха три малки формации, за да участват във вота под анонсираното от тях име "Продължаваме промяната". Изборът падна върху "Волт", "Средна европейска класа" и "Политическо движение социалдемократи". Първите две партии имат свои представители в парламента, а третата получава най-голяма част от субсидията на коалицията.

ПП често е критикувана от опозицията, че е с неясен политически формат, следователно не е ясно и кой носи политическата отговорност за взети решения. Така пет месеца след парламентарния вот, ПП реши да се учреди като партия.

Сред записаните още цели на бъдещата партия са "поощряване създаването на съвременна българска култура, която черпи от нашите корени и съвременно битие, за да разказва нашата история на целия свят през 21-ви век" и "възстановяване на българското земеделие за производство на качествени и конкурентни български храни на световния и вътрешния пазар".

Както и: "премахване на ненужните лицензи, регистрации и разрешителни, създаване на а дминистрация без гишета, овластяване на независими, компетентни и честни хора в управлението на страната, изграждане на качествено образование, за да могат всички деца да завършват училище без нужда от частни уроци, преустройване на българската енергетика, за да е независима от чужди енергоизточници. Постигане на баланс между конкурентна икономика и зелената сделка".

От ПП дават заявка още за "отстояване на националния ни интерес в Европейския съюз и НАТО и провеждането на последователна и принципна външна политика".
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.