close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Търсят отговор от Здравко Димитров: Какво прави Митрофанова на Съединението?
©
15:47 / 07.09.2022
358
Платформата "Десен форум" по Закона за достъп до обществена информация иска отговор от президента Румен Радев защо руската посланичка Елеонора Митрофанова беше сред официалните гости в Пловдив на 137-годишнина от Съединението. Тя беше зад държавния глава и вицепрезидента Илияна Йотова на церемонията. Присъствието ѝ предизвика вълна от недоволство. 

"Днес "Десен форум" поискахме официално по ЗДОИ отговор от президента на България и кмета на град Пловдив - защо и по чия покана Митрофанова присъства на честването на Съединението на България? За сетен път президентът Радев погази българската чест на най-светлия празник на България - Съединението. Ние и цялото българско общество сме скандализирани от наглата липса на такт и уважение към нас българите и историята ни. Дори на този най-светъл ден за България, отново видяхме посланик Митрофанова на първа линия зад президента да порочи тържеството със своето присъствие. 

На какво основание посланик на държава, определяща България за враждебна страна, е поканена за честването на онова събитие от българската история, което беше осъществено против волята на Русия и с подмолните опити на дипломатите и да осуетят обединението на българите в нашите собствени земи? 

Ние гражданите, обединени в инициативата “Десен форум" с непреклонна ангажираност за интересите на България внасяме отворени писма към президента на България Румен Радев и към кмета на град Пловдив Здравко Димитров със следните въпроси: 

1. Била ли е посланик Митрофанова поканена на официалната церемония по случай 137-та годишнина от Съединението, провела се на 06.09.2022 г., в гр. Пловдив и ако да, кой е отправил поканата?

2. На какво основание присъства на гореспоменатата церемония посланикът на Руската федерация, при положение, че последната официално третира България като неприятелска страна?

3. Посланиците на кои държави са били поканени да присъстват на гореспоменатата церемония?

4. Посланиците на кои държави са присъствали на гореспоменатата церемония?

Каним всички възмутени българи - присъединете се към искането ни да се разкрият фактите около обидното присъствие на посланика на Русия в Пловдив!".
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.