close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Велизар, който не ходи на работа. Ами мъртвите общински души, които ходят?
©
11:46 / 27.02.2024
1013
Историята с общинския служител, който не ходел на работа, но получавал заплата – според негови колеги, е по-скоро забавна, отколкото сериозна. Едва ли е единственият. А и с минимална заплата за какво ли да ходиш на работа, каква ли работа можеш да свършиш.

Можем да бъдем и по-сериозни, но тогава трябва да спрем да се съгласяваме с безпардонния цинизъм, с който ни обясняват подобни истории.

Зам.- кметът по сигурността Ангел Славов е разпоредил проверка на отделите по отбранително-мобилизационна подготовка в районните кметства. Там имало назначени 30 души и трябвало да се знае кой какво работи. Това означава, че досега не се е знаело. Добрата новина била, че тези господа получавали минимална работна заплата, делегиран от държавата и не се ощетявал общинския бюджет. Ами те всички общински служители са на заплата от държавата. Може би тези с минималните заплати не заслужават особено внимание и не е толкова важно дали изобщо идват на работа.

Известният футболен запалянко Велизар Цолакидис, герой на тази история, е можел да бъде съвестен служител и редовно да ходи на работа в кметството на район "Тракия“, ако някой е искал това – този, който го е назначил. Било в по-преден мандат. Това извинение ли е, или смекчаващо вината обстоятелство?

Ами няма да идвам на работа. Не ви пука за мен, не питате за мен, не се интересувате от мен, няма какво да правя, а и вие знаете, че няма какво да се прави, освен да ми давате минималната работна заплата. Какво друго може да си каже този, който не идва на работа.    

Ако се установят нередности, служителят щял да си понесе отговорността, обещава господин Славов. Кой служител – този, който не идва на работа и не носи никаква отговорност, или онзи с голямата отговорност, демонстрирал пълна безотговорност.

Дори случаят с Велизар да не е толкова истински, колкото твърдят анонимните му колеги, е достатъчен да се разпали дебат, какъвто нито един общински началник не желае – за мъртвите души и подпирачи на бюра в общинската администрация, за хранилките, за партийното обгрижване.

Иначе изкарайте си го на Велизар, лесно е.
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.