close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
В руски компании работят повече европейски лидери, отколкото в Брюксел
©
12:29 / 25.02.2022
456
Украинската криза ще разкрие за европейските лидери повече, отколкото те искат да си признаят.Защото лицемерно обединената като юмрук Европа отдавна е превърнала Москва в мечтаното пенсионно кътче за слезли от политическата сцена европейски политици, пише пловдивският адвокат и общински съветник Георги Колев.

По коридорите на големите, а от вчера и тежко корупционни, руски компании може да срещнете повече европейски лидери, отколкото в Брюксел по време на среща на върха...

Сред тях е бившият премиер на Финландия Еско Ахо (1991-1995), който e независим директор на Сбербанк от 2016 г. насам. В съвета са още Надя Уелс и Натали Брагински Муние.

Бившият премиер на Италия Матео Ренци (2014-2016) също е в съвета на директорите на Delimobil - най-голямата руска услуга за споделени превози.

Бившият канцлер на Австрия Кристиан Керн е член на надзорния съвет на руските държавни железници РЖД.А РЖД  е част от военната логистика на Русия.

Още един бивш австрийски лидер - Волфганг Шюсел, който управляваше страната между 2000 и 2007 г. - е в ръководството на петролната компания "Лукойл" от 2019 г.

Бившата министърка на външните работи на Австрия Карин Кнайсл е част от борда на "Роснефт". А председател на борда все още е бившият германски канцлер Герхард Шрьодер.

Друг германец - Матиас Варниг, е шеф на компанията "Северен поток 2". Той е и член на борда на директорите на "Транснефт" и алуминиевия производител "Русал". Варниг е и член на надзорния съвет на ВТБ Банк. Интересно е че той е и в надзора на футболния отбор Шалке 04 и от всичките позиции, които заема единствената която освободи е тази в ФК "Шалке 04".

Главният изпълнителен директор на BP Бърнард Луни е член на съвета на "Роснефт", а пък британската петролна компания е сред големите акционери в руското дружество.

В "Роснефт" е и Робърт Дъдли, бивш ръководител на BP от 2009 до 2020 г.

В "Роснефт" е и шефът на италианската Eni Ернесто Ферленги . Той е и в борда на руския държавен оператор на електропреносната мрежа на страната.

Бившият министър на енергетиката и климатичните промени в кабинета на Дейвид Камерън лорд Грег Баркър е директорът на компанията En+, която притежава "Русал" .

Но всичко е точно...

Тези хора от години определят икономическата политика на Русия спрямо Европейския континент и света.

Тези хора няма как да бъдат не са причастни към на ставащото и няма как от него да бъдат изолирани и източниците на тяхното политическо влияние, а именно страните откъдето тези политици идват. Същите страни, които сега като юмрук бранят демокрацията и правото на европейците да получава все по-евтин газ, все за чужда сметка.
Още новини от Бизнес новини:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.