close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Политика
Лица
Институциите
Анализи
Бизнесът
Прогнози
Спорт
RSS
Водещи новини
Ще фалират ли родните туроператори заради коронавируса?
© ZaPlovdiv.bg
11:13 / 11.03.2020
477
Коронавирусът засегна сериозно туризма у нас. Много българи вече анулираха резервациите си у нас и по света. Ако истерията с коронавируса продължи, от бранша прогнозират фалити.

Заради коронавируса туроператорските фирми, които организират екскурзии в чужбина, вече търпят загуби. Загуби очакват и хотелиерите, които разчитат на туристическите борси, за да представят продукта си.

Разпространението на COVID19 е причина да бъде отменено най-голямото туристическо изложение в света - това в Берлин, което трябваше да се проведе сега от 4 до 8 март. Това е прецедент в 54-годишната му история.

Десетки анулирани резервации за почивки, след като коронавирусът достигна Европа.

Анелия Василева - управител на туроператорска фирма разказва:

"В момента имаме доста анулирани резервации за европейските дестинации Италия, Франция, Швейцария. Все още нямаме отказ от пътувания за Египет и Турция. Като цяло отражението е негативно."

От туристическите компании призовават хората да не се поддават на паника. Ако истерията с разпространението на COVID19 продължи, не са изключени фалити на туроператорски фирми заради отлива на клиенти.

Анелия Василева - управител на туроператорска фирма сподели:

"Оборотите са спаднали изключително, ще бъде много трудно възстановяването в рамките на месеци, а може би и година. Ние започнахме тази акция да правим реклама на вътрешните ни хотели, продукт като цяло, пътувания и курорти."

Фактът, че засега България остава встрани от епидемията, може да се отрази благоприятно на вътрешния туризъм и икономиката ни като привлече повече чуждестранни туристи, твърдят от бранша. Туроператорите прогнозират, че много български туристи ще предпочетат това лято да почиват по нашето Черноморие.

Хотелиери в курортите край Варна казват, че засега няма нито една отменена резервация за Великденските и майските празници, когато по традиция посрещаме много туристи от Румъния, допълват от "БНТ".

Още по темата:
11.11.2020 »
08.04.2020 »
31.03.2020 »
31.03.2020 »
25.03.2020 »
25.03.2020 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница
Още новини от Новини с прогнози:
За реклама: 0887 45 24 24 и juliana@mg24.bg
За контакти: 0700 450 24 и office@mg24.bg
©2020 Медия груп 24 ООД. zaplovdiv.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от zaplovdiv.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни . Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в zaplovdiv.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.